Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.05.2019 06:05

Súčasťou Dňa bryndze budú súťaže i ochutnávky špecialít


Snímka zdroj: AjDnes-sk


Nakúpiť ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov môžu v sobotu 11. mája návštevníci Dňa bryndze. Podujatie sa uskutoční od 11.00 h v Masarykovom dvore vo vígľašskej časti Pstruša v okrese Detva.


Ako na svojej webstránke informujú organizátori, pripravené sú ochutnávky špecialít, tradičných i netradičných. "Počas dňa predvedú svoje kuchárske umenie Habovci zo známej televíznej relácie o varení a o zábavu sa postarajú ZUŠ Svetozára Stračinu v Detve, Folklórny súbor Marína, Detský folklórny súbor Zornička, Moja Fujarôčka – Zvolenskí fujaristi, Police Team," informuje webstránka. Programom budú sprevádzať Oľga Záblacká a Štefan Črep.       

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.       

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec - tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2016
Pozvánka na jubilejné 25. Komárňanské dni, ktoré sa konajú 26. apríla - 1. mája
Komárno je mesto, ktoré sa rozprestiera na oboch brehoch Dunaja na území dvoch štátov - to je motto tohoročného jubilejného jarného festivalu 25. ročníka Komárňanských dní.
viac
01.07.2016
Pozvánka na V. ročník Dňa tradícií obce Miklušovce
Na futbalovom ihrisku TJ Miklušovce sa v nedeľu 10. júla uskutoční v poradí už piaty ročník podujatia Deň tradícií obce Miklušovce.
viac
12.04.2017
Tribečské múzeum oslávi Deň Zeme podujatím Zem je len jedna
Budovať kladný vzťah k prostrediu, v ktorom žijeme, je cieľom podujatia Zem je len jedna, ktoré pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Sprístupnené bude od 19. do 28. apríla a určené je najmä pre deti materských a žiakov základných škôl.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %