Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.08.2017 08:00

Štyri erby na kontajnery so stromami vyrobia miestni študenti


Fiľakovský hrad - Bebekova bašta.


Štyri kovové erby, ktoré budú krášliť kontajnery so stromami v centre Fiľakova, vyrobia miestni stredoškolskí študenti. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, spomínané kontajnery osadia na Hlavnej ulici v rámci revitalizácie zelene.


„Predbežne sme rozhodli, že okrem klasickej zelene pribudnú aj štyri väčšie stromy uložené v kovových kontajneroch. Kovové erby mesta na ne vyrábajú študenti miestnej Strednej odbornej školy. Drevené boxy sa nám neosvedčili, keďže neboli také trvácne,“ konštatoval primátor. Dodal, že súčasťou revitalizácie je i obnova pásu zelene popri chodníku na Hlavnej ulici, nakoľko pôvodné kríky boli zničené.      

Ďalším investičným zámerom, ktorý má skrášliť centrum Fiľakova, je plánovaná komplexná rekonštrukcia priestranstva pod Fiľakovským hradom. V rámci nej by sa vybudovalo aj nové parkovisko pre turistické autobusy. Ich parkovanie je podľa slov primátora v súčasnosti problematické, keďže v meste nemajú vyznačené žiadne miesta a parkujú tak pred gymnáziom či na miestach, ktoré na to nie sú určené.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
24.04.2020
Zazmluvnené projekty mesto zrealizuje napriek koronakríze
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove schválilo návrh, na základe ktorého bude samospráva pokračovať v projektoch, na ktoré už má zazmluvnené finančné prostriedky.
viac
17.08.2020
Samospráva ukončila päťročnú revitalizáciu hradu a podhradia
Takmer 1,2 milióna eur investovala počas posledných piatich rokov samospráva Fiľakova v okrese Lučenec do revitalizácie Fiľakovského hradu a jeho podhradia, ktorú ukončila v piatok oficiálnym odovzdaním.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %