Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.03.2018 06:47

Študenti vysokých škôl môžu získať grant na štúdium v zahraničí


Logo Nadácia Tatra banky


Nadácia Tatra banky vybraným študentom poskytne finančnú podporu na pokrytie výdavkov spojených so štúdium za hranicami krajiny. Na tento zámer je vyčlenených 55-tis. eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová.


Preplatené budú finančné granty na pokrytie časti nákladov spojených so zahraničnými študijnými pobytmi, letnými školami, stážami a výskumnými pobytmi na niektorej z renomovaných univerzít v zahraničí. "Z vysokého záujmu sa tešíme najmä preto, že si uvedomujeme, že za každou žiadosťou stojí vynikajúci a aktívny študent vysokej školy. V minulom roku odborná komisia vybrala 20 talentovaných študentov, ktorí za štúdiom vycestovali do USA, na Nový Zéland, do Austrálie a rôznych štátoch Európy," uviedla manažérka nadácie a sponzoringu Zuzana Böhmerová.       

Študenti, ktorí sa chcú zapojiť do programu, musia v čase realizácie doplnkového vzdelávacieho podujatia študovať formou denného štúdia na niektorej z akreditovaných vysokých škôl. V čase predkladania projektu musia byť študentmi prvého, druhého alebo tretieho stupňa vzdelávania a dosiahnuť študijný priemer podľa slovenského kreditného systému do 1,8 za predchádzajúci ukončený rok štúdia. Okrem toho musia byť občanmi SR a mať do 30 rokov.       

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 13. apríla, pričom projekty je možné podávať len elektronickou formou prostredníctvom online formulára na internetovej stránke banky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2018
V Bratislave a Košiciach sa počas StudyFestu predstavia zahraničné školy
Záujemcovia o štúdium v zahraničí budú mať počas nadchádzajúceho víkendu (10.-11. 11.) v Bratislave a Košiciach možnosť zúčastniť sa na veľtrhu zahraničných vysokých a stredných škôl StudyFest. Predstaví sa na ňom 13 vzdelávacích inštitúcií z Veľkej Británie, Holandska, Dánska, Fínska a Kanady.
viac
08.04.2020
V SR pribudne 23 zelených oáz, dobrovoľníci na ne dostanú 60 000 eur
Na Slovensku pribudne ďalších 23 nových alebo revitalizovaných zelených plôch. Vybudujú ich dobrovoľníci s podporou grantového programu Zelené oázy, ktorý im pomôže celkovou sumou 60 000 eur. V utorok o tom informovala Martina Ragalová z banskobystrickej Nadácie Ekopolis.
viac
22.06.2020
Nezávislá kultúra a umenie dostanú finančnú podporu 300 000 eur
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a Nadácia Tatra banky podporia tento rok nezávislú kultúru a umenie na území kraja celkovou sumou 300 000 eur.
viac
05.12.2022
Nadácia ZSE prerozdelí 124 tis. eur medzi výnimočné školy a pedagógov
Nadácia ZSE rozdelí 124 tis. eur na podporu aktívnych učiteľov s inovatívnym prístupom, ktorí sú inšpiráciou nielen pre svojich žiakov ale aj pre ďalších kolegov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %