Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.05.2018 11:08

Stredoveké dni v Hlohovci oslavujú jubileum


Ilustračná snímka, zdroj: stredovekdni


Okúsiť atmosféru a oslavu stredoveku naživo, budú môcť záujemcovia v Hlohovci zažiť jubilejný piatykrát. V dňoch 23. – 24. júna sa totižto uskutoční ďalší ročník historického festivalu, ktorý patrí medzi najväčšie na Slovensku.


Dobové kostýmy, sokoliari, súboje žoldnierov či rytiersky turnaj na koňoch Vás istotne nenechá chladnými. Nebude chýbať dobová kuchyňa a bohatý sprievodný program. V kalendári nadšencov histórie, malých i veľkých, by toto podujatie nemalo chýbať.       

Do najväčšieho platanového parku v strednej Európe zavíta už po piatykrát historický festival Stredoveké dni. „Tento rok stredoveké dni ponúknu tie najobľúbenejšie, najnapínavejšie, ale i najvtipnejšie vystúpenia z predošlých rokov“ – uviedol organizátor festivalu Peter Kolišťanik. Úplnou novinkou bude remeselnícka historická dedinka plná všakovakých remesiel a mlsné jazýčky istotne uspokoja jedlá z pravej dobovej kuchyne.       

V rámci historických vystúpení sa účastníci môžu už tradične tešiť na kvalitný program šermiarov, udatných rytierov, sokoliarov ale i bábkové divadlo pre deti „Dvor zázrakov“ a ich novými príbehmi. Do Hlohovca opäť zavítajú rytieri na koňoch. Rytieri z dvoch kráľovstiev budú súperiť na kolbisku, aby medzi sebou vyriešili odveký spor... Miesto bolo určené na neutrálnu pôdu pod múry Hlohoveckého hradu. Jedno miesto, dve kráľovstvá, štyria rytieri. V tjostoch a buhurtoch rozhodnú, komu kráľovstvo pripadne. Po rytierskom turnaji sa návštevníci môžu tešiť na stredovekú módnu show a program vyvrcholí skvelou ohňovou show.       

Nezabudli sme ani na najmenších...tradícia Dumasových príbehov ožije v podobe historickej rozprávky, na ktorú sa môžu tešiť ako deti, tak ich rodičia v Chill out zóne so slameným sedením. Devízou prírodného prostredia je tiež možnosť zajazdiť si na koňoch, ktorým bude na tomto ročníku venovaný väčší priestor a bude bezplatný (v cene vstupenky).       

Viac informácii na stránke: www.stredovekedni.sk alebo https://www.facebook.com/stredovekedni      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2018
Cześć, Prešov
Prešov sa stal dejiskom III. Poľských dní. Počas troch týždňov sa Poliaci budú prezentovať na koncertoch, výstavách či workshopoch.
viac
13.07.2019
Bačovské dni predstavia podoby tradičnej valaskej kultúry
Na 19. ročníku medzinárodného festivalu valaskej kultúry Bačovské dni sa v Malatinej (okres Dolný Kubín) predstaví v sobotu 13. júla a v nedeľu 14. júla viac ako 500 účinkujúcich. TASR o tom informoval riaditeľ Oravského kultúrneho strediska (OKS) v Dolnom Kubíne Miroslav Žabenský.
viac
29.07.2022
Medvedie dni na Hrebienku budú tichšie a hlavne o vzdelávaní
Hrebienok vo Vysokých Tatrách privíta cez víkend 30. a 31. júla netradičný festival medveďov v novom formáte. Podujatie malo svoju premiéru v roku 2019, tento rok sa môžu návštevníci tešiť na dva dni plné medvedej zábavy, ale aj vzdelávania.
viac
03.04.2023
Novým podujatím kultúrneho leta budú Hlohovské organové dni
Do mapy festivalov organovej hudby sa tento rok vpíše nové podujatie Hlohovské organové dni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %