Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.06.2017 05:54

Stredné školy v TSK dostanú príspevok na zážitkové vzdelávanie


Ilustračná snímka.


Každá zo stredných škôl v kraji mohla predložiť dve žiadosti o účelový finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania z oblasti histórie a prírodných vied.


Študenti stredných škôl si budú môcť osvojiť nové poznatky aj prostredníctvom zážitkového vzdelávania. Finančný príspevok naň dostanú priamo od TSK, ktorý zverejnil výzvu na podanie žiadostí o poskytnutie účelového finančného príspevku na podporu tematického zážitkového vzdelávania. Každá stredná škola mohla predložiť rovno dve žiadosti.

Študenti tak budú môcť s finančnou podporou TSK navštíviť významné miesta z hľadiska histórie a dejín slovenského národa, ako sú múzeá a koncentračné tábory, či miesta so zameraním na prírodné vedy, predovšetkým vedecko-technické parky.

Na výzvu sa rozhodlo zareagovať 23 stredných škôl, ktoré dovedna predložili 39 žiadostí. Z nich Komisia školstva, kultúry, mládeže a športu pri Zastupiteľstve TSK podporila až 37 akcií. Na ich realizáciu bude zo strany TSK vyčlenených viac ako 18-tisíc eur. Vďaka finančnej podpore zo strany TSK študenti stredných škôl navštívia koncentračný tábor Osvienčim, Arborétum Tesárske Mlyňany, Vzdelávacie centrum v Brne, Múzeum holokaustu v Seredi, Atómovú elektráreň Jaslovské Bohunice, koncentračný tábor Terezín, Pražské židovské ghetto, Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici či Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre.

Obecné noviny č. 21-22/2017 na str. 15.

 

 

Autor: Barbora JÁNOŠKOVÁ, Trenčiansky samosprávny kraj


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Trenčianska župa podporila zážitkové vzdelávanie na 24 stredných školách
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v roku 2018 pokračoval v podpore tematického zážitkového vzdelávania na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Študenti župných stredných škôl tak mali možnosť načerpať nové vedomosti z oblasti histórie, prírodných vied a environmentalistiky.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
25.05.2019
Žiadosť o príspevok na zážitkové vzdelávanie už len do konca mája
Už tretí rok po sebe majú stredné školy v kraji možnosť žiadať od Trenčianskej župy finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania a kultúry. V tohtoročnom prvom kole predložilo svoje žiadosti 21 stredných škôl. Druhé kolo sa uzavrie 31. mája 2019.
viac
18.03.2021
BSK pomáha aj tento rok pri výbere strednej školy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce pomôcť žiakom základných škôl aj tento rok pri výbere strednej školy, prináša preto opäť interaktívny online kvíz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %