Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.10.2019 04:15

Stredná odborná škola Pruské oslávila 70. výročie svojho založenia


Trenčiansky župan Jaroslav Baška ako dar k významnému jubileu odovzdal do užívania nový traktor a učebňu s modernými technológiami určenú pre odbor agromechatronik.


Stredná odborná škola Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vo štvrtok 10. októbra 2019 zorganizovala v obecnom kultúrnom dome oslavu 70. výročia svojho založenia spojenú s oceňovaním.


Ide o jedinú poľnohospodársku školu v Trenčianskom kraji a k jubileu dostala nový traktor i učebňu.

SOŠ Pruské sídli v budove renesančného kaštieľa zo 16. storočia a počas siedmich dekád si prešla viacerými zmenami. V aktuálnom školskom roku školu navštevuje viac ako 300 žiakov, ktorí sa vzdelávajú v oblastiach ako je poľnohospodárstvo, potravinárstvo, rozvoj vidieka, ochrana a tvorba životného prostredia, kynológia, záhradníctvo a iné. „SOŠ v Pruskom je jedinou poľnohospodárskou školou v Trenčianskom kraji. Počas svojej bohatej histórie vychovala množstvo úspešných absolventov, ktorí v súčasnosti pracujú vo vedení poľnohospodárskych družstiev v regióne. Teší ma, že Zastupiteľstvo TSK odobrilo škole projekt v rámci IROP v sume 2,2 mil. eur, ktorý je aktuálne na schvaľovaní na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Verím, že tento projekt bude úspešný a podarí sa nám čoskoro zrekonštruovať a zmodernizovať priestory a učebne školy,“ uviedol počas osláv trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý zároveň škole v Pruskom, ako dar k významnému jubileu, odovzdal do užívania nový traktor a učebňu s modernými technológiami určenú pre odbor agromechatronik.

V rámci slávnostného programu si ocenenie za pracovné zásluhy prevzalo 7 bývalých a 10 súčasných zamestnancov školy, medzi nimi aj riaditeľka školy Janka Fedorová. „Osobne by som najradšej udelila ocenenie všetkým tým, ktorí na škole za 70 rokov pracovali a odovzdali jej svoje srdce, elán a nadšenie. Zabudnúť však nemôžem ani na súčasných zamestnancov, ktorým sa chcem poďakovať za spoluprácu. Bez nich by škola nemohla napredovať a byť úspešná. Ďakujem aj nášmu zriaďovateľovi, ktorý nám zo svojho rozpočtu zakúpil nový traktor,“ priblížila riaditeľka SOŠ Pruské.

Okrem bývalých a súčasných zamestnancov školy si ocenenie prevzali aj podniky a družstvá, ktoré so SOŠ Pruské úzko spolupracujú, a to napríklad v systéme duálneho vzdelávania.

Autor: (ts-tsk-Mgr. Matej Plánek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Za 60 rokov CSS – Bôrik vytvorilo druhý domov pre viac ako 3-tisíc ľudí
Súčasťou osláv bol aj krátky prierez históriou zariadenia a kultúrny program, v ktorom sa predstavili detskí sólisti či folklórna skupina Hájiček – Chrenovec – Brusno.
viac
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
06.05.2019
„Jilemák“ tentokrát so slávnostným nádychom, škola oslavuje 135. výročie vzniku
Praktické maturity študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja preniesli návštevníkov hneď do niekoľkých historických období. Nechýbala ani módna prehliadka či pre niektorých nostalgická spartakiáda.
viac
02.10.2021
V Strednej odbornej škole v Pruskom vznikne nové krajské ekocentrum
V obci Pruské v Ilavskom okrese má vzniknúť krajské ekocentrum Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia schválili tento týždeň na svojom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %