Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.04.2019 08:55

Stovky detí budú na budúci týždeň čistiť mesto


Ilustračná snímka (tasr)


Stovky detí zo zvolenských základných a stredných škôl sa na budúci týždeň zapoja do spoločnej očisty mesta od odpadu. Aktivita je súčasťou kampane za krajšie mesto a čistejšiu prírodu Spolu vyzbierame viac 2019, konanej pri príležitosti Dňa Zeme.


Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Hapčová, je to už štvrtý ročník tejto aktivity. "Minulý rok sa zapojilo až 427 detí z ôsmich základných a stredných škôl. Upratovali osem rôznych lokalít v meste a vyzbierali spolu 205 vriec odpadu," priblížila.       

Tento rok sa zapojí sedem základných a stredných škôl. Upratovať budú okolie škôl, ale aj Višňovského park, či sídliská, na ktorých sa školy nachádzajú.       

"Navyše, skrášliť vybranú lokalitu mesta sa opäť rozhodli aj zamestnanci spoločnosti Continental Automotive Systems Slovakia, ktorí budú čistiť mesto v piatok 12. apríla," pripomenula.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Zvolen sa pripravuje na Deň Zeme
V apríli sa opäť spoja školáci aj dospeláci, aby urobili niečo pre svoje mesto.
viac
10.05.2019
Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu
Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.
viac
14.10.2019
Mesto učí deti triediť odpad
Žilinská samospráva sa dlhodobo snaží aplikovať ekologické princípy do všetkých oblastí svojej pôsobnosti. Tento týždeň sa v duchu tejto filozofie zameria na ekovýchovu detí.
viac
19.03.2021
Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov
Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %