Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.03.2019 11:05

Starú Seneckú cestu plánujú začať rozširovať v roku 2023


Ilustračná snímka


Starú Seneckú cestu I/61 medzi Bratislavou a Sencom plánujú začať rozširovať v roku 2023. Ukončenie prác je odhadované na rok 2026. Začiatok výstavby je však predpokladaný po ukončení prípravy a zabezpečení finančného krytia.


Pre TASR to uviedol investor - Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Koncom roka 2017 pritom diaľničiari odhadovali začiatok stavebných prác okolo roku 2020 s lehotou výstavby tri roky.       

Rozšírenie znamená vybudovanie štvorpruhovej komunikácie na úseku cesty I/61 medzi Bratislavou a mestom Senec v celkovej dĺžke 13,9 kilometra. "V časti od Bratislavy po zhruba Bernolákovo ide o rozšírenie jestvujúcej cesty I. triedy a od Bernolákova po Senec bude vybudovaný nový štvorpruh bez zaberania cesty I. triedy," povedala pre TASR hovorkyňa NDS Michaela Michalová. Aktuálne sa podľa jej slov realizujú projektové práce na dokumentácii pre územné rozhodnutie.       

NDS v minulosti uviedla, že spolu s výstavbou bratislavského obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, bude rozšírenie starej Seneckej cesty súčasťou komplexného riešenia dopravnej situácie v bratislavskom regióne. Rozšírenie cesty I/61 navrhnuté v štvorpruhovom riešení od Vajnôr až po Senec by podľa NDS malo zabezpečiť komfortnejšiu obsluhu priľahlého územia, respektíve nahradiť súbežné cesty popri diaľnici D1.       

Za rozšírenie starej Seneckej cesty bojovali na prelome rokov 2017/2018 samosprávy v jej okolí aj petíciou. Dopravnú situáciu na tejto komunikácii totiž považujú už za neúnosnú. Primátor mesta Senec a starostovia obcí Bernolákovo, Chorvátsky Grob, Veľký Biel a Zálesie žiadali vládu, ministerstvo dopravy, Bratislavský samosprávny kraj a NDS o urýchlené riešenie tohto stavu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
22.12.2017
Nitra bude hľadať spôsoby, ako zmierniť dopady klimatických zmien
Nitrianska radnica sa chce zapojiť do projektu, ktorého výsledkom má byť zhodnotenie súčasného stavu mestskej zelene a zároveň hľadanie spôsobov, ako zmierniť dopady klimatických zmien.
viac
08.12.2020
Na Budulovskej ceste pribudnú priestory MŠ
Rozšírením kapacít o Materskú školu (MŠ) na Budulovskej ceste má v Moldave nad Bodvou pribudnúť ďalších 60 miest pre predškolákov.
viac
04.08.2022
Nová škola v Plaveckom Štvrtku má byť priekopníckou ekologickou stavbou
Nová základná škola v Plaveckom Štvrtku na Záhorí má byť zelená, digitálna a komfortná pre fyzické i psychické zdravie učiteľov a žiakov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %