Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.05.2017 03:01

Štart Župnej dvadsiatky už túto nedeľu


Pozvánka.


Tento víkend sa bratislavské Tyršovo nábrežie stane opäť centrom zábavy, rôznych podujatí, koncertov, kreatívnych trhov, ale aj cyklistiky a to v rámci tradičného a obľúbeného Bratislavského Majálesu. Jeho tradičnou súčasťou bude aj Župná dvadsiatka.


„Župná dvadsiatka je podujatie, kedy voláme všetkých cyklistov v rámci Bratislavy, aby sme si zajazdili taký malý cezhraničný okruh. Demonštrujeme tým to, že sme už trinásty rok v Európskej únii a na hraniciach nie je žiadna kontrola. Podporujeme všetky cykloprojekty v rámci Bratislavskej župy. Od tých, kde podporujeme víkendové klasické jazdy na bicykli a zároveň cezhraničnú spoluprácu, kde chceme budovať ďalší most ako je cyklomost Slobody až po napríklad teraz spustený cyklovlak na Záhorí, ktorý je veľmi atraktívny a cez víkend umožňuje ľuďom zobrať si bicykel, odviezť sa vlakom možno napr. do Sološnice, Plaveckého Podhradia a v tej klasickej trase zjazdiť Karpaty a vrátiť sa týmto istým vlakom naspäť. Takže stále viac rozširujeme služby pre cyklistov, kvôli tomu, že to považujeme za dobrý druh cyklodopravy, ale aj dobrý spôsob, akým sa trávi víkend,“ vyjadril sa Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Bratislavský majáles je mestský open air festival. Organizuje ho rovnomenné občianske združenie v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom a Hlavným mestom SR Bratislava, Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, či Európskym parlamentom. Jeho jubilejný 10. ročník sa uskutoční na Tyršovom nábreží od piatku 5. mája do nedele 7. mája 2017.  

Už po siedmykrát odštartuje Župná dvadsiatka z Tyršovho nábrežia  v nedeľu 7. mája po 11:00 hodine. Má dva okruhy – dlhší 26 kilometrový a kratší, určený najmä sviatočným cyklistom a rodinám s deťmi, meria 19 kilometrov. Cezhraničná cyklojazda povedie z Tyršovho nábrežia cez rakúske obce Berg a Kitsee. Za Kitsee sa pôjde cyklistickým chodníkom pozdĺž štátnej hranice k hraničnému prechodu v Bergu a krátkou jazdou po hrádzi naspäť na Tyršovo nábrežie.

Počas troch dní čaká na návštevníkov bohatý program plný live koncertov, aktivít pre deti, kreatívneho trhu slovenského handmade dizajnu Májový džem, diskusné fórum Café Európa, stánky občianskych aktivít, ukážky netradičných športov a na záver ohňostroj na Dunaji.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
12.04.2022
Tyršovo nábrežie bude po dvoch rokoch opäť hostiť majáles
Tyršovo nábrežie na petržalskom brehu Dunaja bude po dvoch rokoch opäť hostiť mestský festival Bratislavský majáles. Na sociálnej sieti to potvrdili jeho organizátori s tým, že 13. ročník podujatia bude 6. a 7. mája.
viac
06.05.2022
Bratislavské Tyršovo nábrežie má po dvoch rokoch opäť hostiť majáles
Tyršovo nábrežie na petržalskom brehu Dunaja má po dvoch rokoch opäť hostiť mestský festival Bratislavský majáles. Počas piatka a soboty je pripravený najmä hudobný program, chýbať by však nemali ani detské divadielka (s tlmočením do ukrajinčiny) a gastrozóna. Vstup na podujatie je bezplatný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %