Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.02.2018 08:36

Starostovia prihraničných obcí diskutovali o spoločných aktivitách


Inovce - ilustračná snímka.


Zástupcovia niekoľkých samospráv slovenskej a ukrajinskej prihraničnej oblasti sa zišli v obci Inovce v okrese Sobrance na pravidelnom stretnutí v rámci dohodnutej spolupráce medzi Zakarpatskou oblasťou a Košickým samosprávnym krajom. Hovorili najmä o spoločných aktivitách plánovaných v tomto roku.


Ako TASR informoval prednosta Okresného úradu v Sobranciach Boleslav Lešo, rokovanie, na ktorom sa okrem iných zúčastnili starostovia niekoľkých obcí Perečínskeho rajónu a Sobranského okresu, sa uskutočnilo aj pri príležitosti 10. výročia vzniku schengenskej hranice. "Bolo o vytvorení plánu práce na aktuálny rok v rámci dohôd sociálno-kultúrnych spoločenských aktivít a športových podujatí  a zároveň o možnostiach cezhraničnej spolupráce v rámci európskych projektov. Pri jednotlivých vystúpeniach zaznela aj jednoznačná podpora spoločných väčších aktivít v rámci väčších miest, ako sú Užhorod a Košice, a podpora pripravovaných dní Užhorodu v Košiciach,“ priblížil.       

Cieľom schôdzky podľa Leša bolo, aby sa akcie termínovo neprekrývali v jednotlivých obciach, tiež so štátnymi sviatkami. "Tieto stretnutia sa konajú pravidelne, raz na slovenskej, raz na ukrajinskej strane," uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2017
MV SR poskytlo zástupcom miest a obcí informácie o verejnom obstarávaní
Zástupcovia miest a obcí, ktorí sú oprávnenými prijímateľmi finančných prostriedkov z operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), dostali množstvo praktických informácií k procesom verejného obstarávania či k implementácii projektov.
viac
31.01.2019
Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.
viac
12.04.2019
V sobotu budú v 40 obciach a dvoch mestách doplňujúce komunálne voľby
V sobotu (13. 4.) sa v 40 obciach a dvoch mestách budú konať doplňujúce komunálne voľby. Voliči si budú vyberať 17 starostov obcí a 56 poslancov obecných alebo mestských zastupiteľstiev.
viac
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %