Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.09.2016 09:13

Starostom sa nepáči spôsob práce bratislavského magistrátu


Ilustračná snímka (st).


Starostovia bratislavských mestských častí vyjadrujú vážne znepokojenie nad spôsobom práce Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Šéfovia miestnych samospráv to konštatujú v úvode svojho vyhlásenia, ktoré jednomyseľne schválili na pondelkovom rokovaní Regionálneho združenia MČ hl. m. SR Bratislavy.


      "Vo vyhlásení starostovia pripomínajú, že dlhodobo upozorňujú na nekoncepčnú prácu magistrátu, nedodržiavanie lehôt, či iné vážne problémy na strane mesta. Dôsledkom tohto faktu sú podľa starostov chaotické rokovania zastupiteľstva hlavného mesta, ktoré nielenže trvajú niekoľko dní, ale často majú viacero pokračovaní," priblížila vyjadrenie starostov tlačová tajomníčka RZ Alžbeta Klesnilová.       

Starostovia zároveň upozorňujú na nedoriešené viaceré vážne otázky, od zmeny štatútu mesta, solidaritu v prospech malých mestských častí až po celomestskú parkovaciu politiku. Aj z tohto dôvodu sa preto rozhodli aktívne vstúpiť do tvorby legislatívy hlavného mesta. Prvou iniciatívou v tomto smere je návrh na zmenu štatútu hlavného mesta, ktorý predpokladá, aby správu miestneho poplatku za rozvoj vykonávali samotné mestské časti. Primátora Bratislavy zároveň požiadali, aby bol tento návrh zaradený do programu rokovania najbližšej mestskej rady v stredu 14. septembra.       

Podľa primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala toto vyhlásenie starostov svedčí o tom, že netancuje tak, ako oni pískajú. Ako tvrdí, ich návrh o miestnom poplatku za rozvoj neobsahuje žiadne čísla a ani analýzy. "Je to čistá politika. Ja som ich pozval na stretnutie a dal som im otázky, akú majú predstavu za svoju mestskú časť," povedal primátor.       

Na margo rokovaní mestského zastupiteľstva skonštatoval, že poriadok vo vlastných radoch si musia urobiť poslanci. "Ja vediem zastupiteľstvo a som povinný udeliť každému slovo. Bohužiaľ, diskusie odrážajú politikárčenie a individuálne záujmy," podotkol Nesrovnal s tým, že zrejme nefunguje systém rokovania poslaneckých klubov i mestských komisií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Primátor I. Nesrovnal: V prípade Hlavnej stanice je čas konať
Posledný deň minulého roku vypršala Zmluva o budúcej kúpnej zmluve medzi Hlavným mestom SR Bratislavou a spoločnosťou Transprojekt s.r.o. (investorom projektu výstavby Hlavnej stanice), ktorá poškodila všetkých Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta.
viac
17.02.2017
V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie
Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.
viac
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %