Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.04.2019 04:50

Starosta Petržalky bude mať pravidelnú Hodinku s občanmi


Starosta Petržalky Ján Hrčka


Starosta Petržalky Ján Hrčka sa bude vždy v prvú stredu v mesiaci stretávať s občanmi v rámci tzv. Hodinky s občanmi. Prvé stretnutie sa uskutoční túto stredu o 16.00 h v Cik-Cak Centre na Jiráskovej ulici 5 v Petržalke.


„Chceme opäť otvoriť samosprávu ľuďom a vybudovať si medzi sebou dôveru. Zdedili sme viacero problémov, ktoré sa snažíme vyriešiť a budeme vďační za akúkoľvek spätnú väzbu od občanov, či sa nám to darí,“ povedal Hrčka.

Pri riešení podnetov podľa neho niekedy stačí len občana nasmerovať na kompetentné úrady. Nie každý podnet obyvateľa má totiž mestská časť v kompetencii riešiť, napríklad ak ide o majetok, ktorý jej nepatrí. Pokiaľ sa sťažnosť týka poškodenej terasy, rozbitej cesty či iného objektu zvereného do vlastníctva magistrátu, mestská časť môže občanovi iba posunúť kontakt, prípadne priamo vyzvať hlavné mesto, aby problém riešilo a vykonalo nápravu.

Petržalská samospráva v rámci skvalitňovania služieb neustále inovuje možnosti obyvateľov nahlásiť svoje podnety. Minulý rok zaviedla na svojej webovej stránke nahlasovanie postrehov, návrhov a nápadov prostredníctvom odosielacieho formulára, čím sa môžu obrátiť priamo na jednotlivé oddelenia miestneho úradu. Napriek tomu je pre mestskú časť osobný kontakt veľmi dôležitý a chce občanov aktívne zapojiť do prezentovania svojich predstáv a názorov.

Mestská časť preto zavádza od apríla aj Poslaneckú hodinku určenú na stretnutia občanov s miestnymi poslancami. Konať sa bude vždy posledný pondelok v mesiaci. Prvé stretnutie je naplánované na 29. apríla o 16.00 h na Miestnom úrade v Technopole. Cieľom je umožniť Petržalčanom spoznať svojich poslancov, informovať ich, s akými problémami sa na nich môžu obrátiť a zapojiť ich do riešenia konkrétnych problémov.

Autor: (ts-Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.01.2020
Petržalka predstavila nový projekt „Spoločne EKO“
Projekt „Spoločne EKO“, ktorý inicioval starosta mestskej časti Petržalka Ján Hrčka, sa zameriava na posilnenie osvety v oblasti trvalo udržateľného rozvoja na pôde materských škôl.
viac
16.11.2020
Obec trápi stav ciest a chodníkov, ale aj chýbajúca kanalizácia
Zlá infraštruktúra trápi samosprávu Tužiny v okrese Prievidza. Nedostatok finančných prostriedkov obce s približne 1200 obyvateľmi, ako i rozhodnutia štátu sa podpísali aj pod skutočnosť, že nie je odkanalizovaná.
viac
19.03.2022
Od zavedenia aplikácie vyriešilo mesto Topoľčany 400 podnetov
Koncom roka 2019 zaviedlo mesto Topoľčany ako prvé na Slovensku službu Mobilný rozhlas, ktorá sa dnes volá Munipolis. Aktuálne je v ňom registrovaná tretina občanov a mesto prostredníctvom tejto služby vyriešilo viac ako 400 podnetov.
viac
01.04.2022
Podnety občanov sa cez novú aplikáciu dostanú k úradníkom rýchlejšie
Ľudia mohli nahlasovať svoje podnety týkajúce sa zelene a životného prostredia, vrakov, služieb, ciest či chodníkov prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. Dnes už stačí kliknúť na web alebo mobilnú aplikáciu mesta a informovať o probléme okamžite.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %