Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.07.2017 01:58

Starosta Mýtnej P. Greksa sa na protest vzdá funkcie


Pavel Greksa, starosta obce Mýtna. Snímka zdroj: (tasr).


Starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa sa ku koncu aktuálneho roka vzdá svojej funkcie. Ako uviedol, dôvodom je spochybnenie výstavby ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2 v smere od Kriváňa na Košice, za ktoré ako aktivista bojuje už vyše desať rokov.


Útvar hodnoty za peniaze Ministerstva financií SR ich však vo svojom stanovisku označil za ekonomicky nerentabilné s tým, že postačí existujúca cesta I/16.      

„Na základe toho som presvedčený, že nie je možné, aby sa splnilo to, čo som ľudom sľúbil pred polrokom. Teda, že v tomto roku bude vyhlásená súťaž na úsek R2 Kriváň - Lovinobaňa, ktorého súčasťou je i obchvat Mýtnej, a v budúcom roku sa začne jeho výstavba. Vtedy som povedal, že ak sa tak nestane, vzdám sa svojho postu a to aj splním,“ povedal starosta, ktorý to podľa vlastných slov považuje za verejný prísľub a svoje rozhodnutie už tento týždeň oznámil aj obecnému zastupiteľstvu.      

„Ľudia tu v regióne vedia, že roky za R2 bojujem. Stále sa ma pýtajú, čo je nové a ako to pokračuje. Teraz neviem, čo im mám povedať. Hovorilo sa, že o pár mesiacov sa už začne stavať a zrazu je všetko inak,“ konštatoval Greksa s tým, že už neexistovali prakticky žiadne technické problémy či prekážky a skorý začiatok výstavby úseku sľubovali aj vyjadrenia vrcholových politikov.      

Odchod z postu starostu však podľa jeho slov neznamená, že prestane bojovať za dobudovanie R2. „Ako vedúci pracovnej skupiny pre výstavbu R2 Stred splnomocnenca vlády SR pre rýchlostné cesty sa o to budem naďalej snažiť,“ prisľúbil Greksa a doplnil, že zvažuje tiež návrat do boja o miesto predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.      

„Možno pri debatách dám do pozornosti dôležitosť výstavby rýchlostných ciest. Keby sa mi podarilo vyhrať, mojou hlavnou úlohou bude, aby sa pôvodné plány investícií do infraštruktúry rýchlostných ciest zrealizovali,“ zakončil.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.08.2016
Absencia rýchlostnej cesty R2 negatívne ovplyvňuje populáciu v regióne
Absencia rýchlostnej cesty R2 v regióne západného Novohradu negatívne ovplyvňuje úroveň populácie v obciach mikroregiónu Podjavorie, ktorý je jeho súčasťou. Uviedol to starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa, podľa ktorého hlavne mladí ľudia z celej oblasti neustále odchádzajú.
viac
08.12.2016
V obci Kriváň začali stavať tretiu nájomnú bytovku
Tretiu nájomnú bytovku začali nedávno stavať v Kriváni v okrese Detva. Najväčšia obec okresu s približne 1700 obyvateľmi už predtým postavila dve nájomné bytovky spolu s vyše 40 bytmi.
viac
07.02.2017
Nový investor by mal v obci Mýtna vytvoriť okolo 40 pracovných miest
Okolo 30 až 40 pracovných miest má v Mýtnej v okrese Lučenec vytvoriť nový investor, spoločnosť Swietelsky z Rakúska. Potvrdil to starosta Pavel Greksa, podľa ktorého sa firma stane najväčším zamestnávateľom v obci.
viac
01.03.2018
P. Greksa: List starostov o nespokojnosti s prípravou R2 je prekvapujúci
Za prekvapujúci krok považuje starosta Mýtnej v okrese Lučenec a vedúci pracovnej skupiny pre výstavbu R2 Stred Pavel Greksa otvorený list 85 primátorov a starostov Gemera a Malohontu premiérovi Robertovi Ficovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %