Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.01.2018 09:53

Starosta Anton Emrich vidí možnú spoluprácu so župou pri senioroch


Ilustračná snímka.


Ústretovejšiu spoluprácu pri zariadeniach pre dôchodcov očakáva starosta obce Moravský Svätý Ján Anton Emrich od nového vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), s ktorým absolvoval prvý kontakt.


Obec s viac ako 2000 obyvateľmi vidí ako jeden z najdôležitejších krokov riešenie problému so zariadením pre dôchodcov. Ten by sa dal riešiť v spolupráci so župou.

V súčasnosti sú v Moravskom Svätom Jáne dve takéto zariadenia. „TTSK má v obci Domov sociálnych služieb pre dospelých (DDS), ktorý má veľkú kapacitu. Zároveň je tam aj škola v prírode. My máme takisto Zariadenie pre seniorov. My ho ale máme v dosť žalostnom stave," načrtol starosta.

Vie si predstaviť spoluprácu s TTSK v tom, aby aspoň dočasne mohli klienti obecného zariadenia nájsť domov práve v zariadení, ktoré patrí pod vyšší územný celok. „To bolo pôvodne pre 300 klientov a teraz tam je tretinová vyťaženosť," naznačil Emrich s tým, že kapacitne by to župné zariadenie mohlo zvládnuť.

Župné zariadenie DSS je umiestnené v priestoroch kaštieľa z konca druhej polovice 18. storočia a v jeho prístavbe. V rámci poskytovania sociálnej služby zabezpečuje pre klientov pracovnú terapiu, kultúrno-záujmovú a rekreačnú činnosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Bezdomovci majú v meste k dispozícii vojenský stan na ubytovanie
Zariadenie sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici v Poprade rozšírilo ubytovacie kapacity o vojenský stan, ktorý sa nachádza priamo v areáli zariadenia.
viac
25.03.2020
TTSK vyčlení 60 lôžok v zariadeniach sociálnych služieb
Trnavská župa, v prípade núdze, vyčlení časť lôžok v zariadeniach sociálnych služieb, poskytujúcich dennú a týždennú formu služby, pre pacientov Fakultnej nemocnice Trnava. V zariadeniach tohto typu, ktoré má župa v zriaďovateľskej pôsobnosti, je od 16. marca prerušená prevádzka.
viac
06.10.2020
Mladí výtvarníci skrášlili oporný múr za domovom dôchodcov
Umelecky nadaní žiaci ozdobili svojimi maľbami oporný múr v Zariadení pre seniorov a domove sociálnych služieb v Dolnom Kubíne. Múr počas týždňa dobrovoľníctva premaľovala skupina pomocníkov, finálnu podobu mu dajú mladí výtvarníci, ktorí sa zapojili do jeho skrášľovania.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %