Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.03.2019 04:45

Stále chceme kompostéry pre domácnosti vo Svidníku


Ilustračná snímka


Mestu Svidník bolo vo februári tohto roka doručené oznámenie o odstúpení od zmluvy na zakúpenie kompostérov pre rodinné domy.


Zmluva bola podpísaná 12. 6. 2018 a od tohto termínu prebiehala niekoľkokrát súťaž na obstaranie kompostérov. Bohužiaľ, ani jedno kolo tejto súťaže neviedlo k úspešnému ukončeniu a teda k nákupu kompostérov.

Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia schválil žiadosť o NFP vo výške skoro 104 tisíc eur mestu Svidník na účel zaobstarania kompostérov. V tom čase išlo o 861 domácnosti, ktoré žijú v domoch. Posledná možná lehota na nákup uplynula 21. 1. 2019 a keďže verejné obstarávanie nebolo úspešné, riadiaci orgán v súlade so zmluvou pristúpil k vypovedaniu zmluvy.

„Je nám to veľmi ľúto, aj vzhľadom na fakt, že mesto Svidník v súčasnosti vedie kampaň za zníženie množstva skládkovaného odpadu a práve bioodpad tvorí viac ako tretinu odpadu vyvážaného na skládku. Aj napriek tomu, že sa minulému vedeniu nepodarilo nakúpiť kompostéry pre rodinné domy, budeme naďalej sledovať výzvy a ak bude opätovne možnosť uchádzať sa o príspevok štátu na ich zakúpenie, budeme sa o tento príspevok určite uchádzať“, konštatovala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Veríme, že táto správa neodradí obyvateľov mesta od myšlienky triedenia odpadov a znižovania množstva skládkovaného odpadu. Budeme naďalej pracovať na informovanosti občanov v triedení odpadu, vzdelávať obyvateľov ako čo najefektívnejšie separovať a podľa možností aj kompostovať.

Autor: (ts-mesto Svidník-Kristína Tchirová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2016
Najsilnejší muži Európy budú súťažiť v Žiline na Námestí Andreja Hlinku
Mesto Žilina a Slovenská asociácia silných mužov pozývajú všetkých na súťaž najsilnejších mužov Európy, ktorá sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 v rámci Žilinského kultúrneho leta 2016.
viac
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
26.11.2017
Silné mesto pre lepší život
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje v utorok (28. 11. 2017) v Žiline už 8. ročník Medzinárodnej konferencie životné prostredie miest s podtitulom Silné mesto pre lepší život.
viac
17.04.2020
Mesto Svidník pre epidémiu koronavírusu plánuje prehodnotiť investície
Mesto Svidník v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu očakáva výpadok v príjmoch približne 300 000 eur až 1,3 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %