Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.03.2019 04:45

Stále chceme kompostéry pre domácnosti vo Svidníku


Ilustračná snímka


Mestu Svidník bolo vo februári tohto roka doručené oznámenie o odstúpení od zmluvy na zakúpenie kompostérov pre rodinné domy.


Zmluva bola podpísaná 12. 6. 2018 a od tohto termínu prebiehala niekoľkokrát súťaž na obstaranie kompostérov. Bohužiaľ, ani jedno kolo tejto súťaže neviedlo k úspešnému ukončeniu a teda k nákupu kompostérov.

Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia schválil žiadosť o NFP vo výške skoro 104 tisíc eur mestu Svidník na účel zaobstarania kompostérov. V tom čase išlo o 861 domácnosti, ktoré žijú v domoch. Posledná možná lehota na nákup uplynula 21. 1. 2019 a keďže verejné obstarávanie nebolo úspešné, riadiaci orgán v súlade so zmluvou pristúpil k vypovedaniu zmluvy.

„Je nám to veľmi ľúto, aj vzhľadom na fakt, že mesto Svidník v súčasnosti vedie kampaň za zníženie množstva skládkovaného odpadu a práve bioodpad tvorí viac ako tretinu odpadu vyvážaného na skládku. Aj napriek tomu, že sa minulému vedeniu nepodarilo nakúpiť kompostéry pre rodinné domy, budeme naďalej sledovať výzvy a ak bude opätovne možnosť uchádzať sa o príspevok štátu na ich zakúpenie, budeme sa o tento príspevok určite uchádzať“, konštatovala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Veríme, že táto správa neodradí obyvateľov mesta od myšlienky triedenia odpadov a znižovania množstva skládkovaného odpadu. Budeme naďalej pracovať na informovanosti občanov v triedení odpadu, vzdelávať obyvateľov ako čo najefektívnejšie separovať a podľa možností aj kompostovať.

Autor: (ts-mesto Svidník-Kristína Tchirová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Dudince vypísali súťaž na monument
Architektonicko-výtvarnú súťaž na monument, ktorý bude vítať návštevníkov kúpeľov Dudince pri vstupe do mesta, vyhlásila v týchto dňoch Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Dudince.
viac
09.03.2017
Bratislava vyzýva na trpezlivosť pri dodávaní zberných nádob a kompostérov
Hlavné mesto na základe doručených žiadostí o zapojenie sa do systému zberu odpadu zo záhrad spracúva a postupne vyhodnocuje všetky podané žiadosti.
viac
16.10.2018
Mesto investovalo do obnovy futbalového štadióna
Mesto Svidník uspelo so žiadosťou o dotáciu v rámci podpory Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Na výmenu tímových striedačiek na štadióne získalo 5000 eur a rovnakou sumou prispelo z vlastných zdrojov na úpravu terénu so zámkovou dlažbou.
viac
22.07.2019
Mesto vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku
Mesto Prešov vyhlásilo tretí ročník súťaže Najkrajší balkón a predzáhradka 2019. Jej cieľom je podporiť obyvateľov podieľajúcich sa na estetizácii predzáhradiek a balkónov. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %