Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.11.2018 07:55

Sprístupnili novú rozhľadňu na vrchu Veľká Homoľa pri Modre


Snímka: TASR


Na vrchu Veľká Homoľa pri Modre v sobotu sprístupnili novú rozhľadňu Alexandra Filípka. Mesto Modra ju vybudovalo na mieste drevenej veže, ktorá podľa statikov už nespĺňala bezpečnostné parametre.


Pôvodnú vežu rozobrali v roku 2016, výstavba trvala päť mesiacov. Rozhľadňa nesie meno po Alexandrovi Filípkovi. "Bol lesným správcom v modranskom lesoparku a dá sa povedať, že bol aj otcom cestovného ruchu v tejto oblasti," povedala pre TASR Miroslava Kišoňová z turisticko-informačného strediska mesta Modra.       

K rozhľadni vedú značkované trasy z Pezinka aj Modry. "Dostať sa sem dá z hociktorých strán, je to veľmi príjemná prechádzka, vhodná pre rodiny s menšími deťmi. Z rozhľadne vidieť nielen okolie Malých Karpát, ale aj oblasť okolo Nitry a aj časť rakúskych Álp," dodala Kišoňová.       

Vrchná vyhliadková plošina je vo výške 20,4 metra. Na vrchol vedie 120 schodov. Rozhľadňa bude otvorená počas celého roka, vstup je voľný. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2018
Muráň chce zlepšiť podmienky pre turizmus, plánuje rozhľadňu i elektrobicykle
Požičovňa elektrobicyklov, ktorými by sa záujemcovia vyviezli až na Muránsky hrad, či rozhľadňa v lokalite Hôrka ako nenáročný vychádzkový cieľ aj pre netrénovaných turistov. To sú dva hlavné zámery, ktoré chce v blízkej dobe realizovať obec Muráň s cieľom podporiť cestovný ruch v regióne.
viac
15.08.2020
Na Vápennom vrchu nad obcou vyrástla nová rozhľadňa
Na Vápennom vrchu nad obcou Skýcov vyrástla nová turistická rozhľadňa. „Rozhľadňa je otvorená od piatka, v priebehu budúceho týždňa ešte osadíme smerové tabule,“ informoval starosta Skýcova Tomáš Kolembus.
viac
20.11.2020
Pri veternom mlyne vybudovalo mesto rozhľadňu
Mesto Holíč v rámci cezhraničného projektu VISIO, ktorý je podporený z programu INTERREG V-A Slovensko – Rakúsko 2014 - 2020 a spolufinancovaný z fondu ERDF, zo štátneho rozpočtu SR a vlastných zdrojov mesta Holíč, vybudovalo neďaleko veterného mlyna novú rozhľadňu.
viac
17.06.2021
V obci Veľká Čalomija môžu turisti navštíviť vojenský bunker z roku 1938
V obci Veľká Čalomija v okrese Veľký Krtíš môžu turisti priamo v obci navštíviť vojenský bunker z roku 1938. Informovala o tom manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %