Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.10.2017 10:33

Spoznaj svoj kraj


Pozvánka.


V nedeľu 5. 11. sa uskutoční v poradí druhé podujatie celoslovenského projektu Spoznaj svoj kraj, zameraného na prezentáciu folklóru, kultúry a tradícií svojho kraja.


V PKO - Čierny orol v Prešove sa od 18. hodiny predstavia FS Šarišan z Prešova, FS Vagonár z Popradu a FSk Jalinka z Brutoviec. Po predstavení si môžete zatancovať s tanečíkmi z FS Vagonár a vyskúšať si tance z regiónu Spiš, či posedieť si pri ľudovej hudbe FS Šarišan a zároveň ochutnať niektorý z miestnych tradičných pokrmov ako škvarkovník, kapustník či slovenské syry.

Podujatie organizuje občianske združenie ProCul, portál žifolklórom.sk a MMevent už druhý rok. Minulý rok sa podujatie uskutočnilo v Žilinskom kraji, kde jednotlivé regióny prezentovali folklórne súbory zo Žiliny (FS Stavbár a FS Rozsutec) a Ružomberka (FS Liptov).

Podujatie je prístupné pre všetky vekové skupiny a vstupenky je možné zakúpiť cez portál www.zifolklorom.sk alebo www.ticketportal.sk.

Partnermi podujatia sú Mesto Prešov, Pivovary Topvar, Spinea a Šariš park.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
25.05.2017
Na Turčianskom majálese to žilo folklórom
Združenie turčianskych muzikantov ZTUM zorganizovalo dňa 20. mája 2017 pred a v kultúrnej sále Kriváň vo Vrútkach Turčiansky majáles, realizovaný v rámci projektu „Keď husle zahrajú, nôžky zatancujú...“.
viac
05.06.2017
Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia
Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.
viac
21.02.2023
Fašiangové slávnosti sa vracajú do centra mesta
Folklórnym sprievodom sa začnú v utorok (21. 2.) v centre Prešova fašiangové slávnosti. Vyvrcholením bude veselica inšpirovaná ľudovými tradíciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %