Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.05.2017 06:00

Sobota na Štrkovci v znamení rybích špecialít a oslavy MDD


Snímka zdroj: (MÚ).


V sobotu 3. 6. 2017 rozvonia okolie Štrkoveckého jazera opäť rybími špecialitami. Dôvodom sú tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Zároveň bude v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere aj Ružinovský deň detí.


Od 08. hodiny si deti pri Štrkoveckom jazere zasúťažia v rybolove, ktorý pre ne pripravil Slovenský rybársky zväz. Malí oslávenci sa môžu tešiť tiež na nafukovacie atrakcie, tvorivé dielne, súťaže, športové hry, či speváčku Miu a jej Farbičkový koncert.

Popoludní o 14. hodine začne tradičná súťaž vo varení halászlé, kde si medzi sebou zmerajú sily v príprave tejto obľúbenej rybacej pochúťky ružinovské tímy, napríklad tím mestskej časti, hasičov či „Cultus-ákov“. Počas rybárskych slávností nebude chýbať ani ukážka tradičnej receptúry rybárskej špeciality v podaní šéfkuchára Rybárskeho cechu. Približne o 17. hodine môžu návštevníci ochutnať uvarené halászlé a zároveň sa súťažné tímy dozvedia, kto ho tento rok uvaril najlepšie. Nasledovať bude vystúpenie Folklórneho súboru Karpaty.

Návštevníci sa taktiež môžu tešiť na legendy slovenského folku Allana Mikušeka, ktorý spolupracoval s mnohými osobnosťami ako Michal Tučný, Lucie Vondráčková, František Nedvěd a spieval na legendárnom koncerte Johnnyho Casha v Prahe. Vrcholom večera bude koncert legendárnej zábavnej kapely Senzus.

Organizátorom podujatia je Cultus Ružinov, Mestská časť Bratislava-Ružinov a Ružinovský športový klub. Vstup bude zadarmo.

Autor: (Marianna ŠEBOVÁ, MČ Bratislava-Ružinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Na Štrkovci sa budú chytať ryby i variť halászlé
Súťaž najmenších v detskom rybolove, varenie pstruha či halászlé, to je len časť z pripravovaného programu Ružinovského dňa detí. Ten pri príležitosti Medzinárodného dňa detí organizuje miestna samospráva v sobotu (4. júna) v Areáli hier radosť pri Štrkoveckom jazere.
viac
15.03.2017
SD Nivy opäť ožije ružinovskými legendami
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravujú druhý ročník podujatia s názvom Legendy Ružinova, ktorý sa uskutoční 18. a 19. marca 2017 v Spoločenskom dome Nivy.
viac
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
26.01.2018
Ružinov v sobotu rozvoňajú zabíjačkové špeciality
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. V sobotu 27. januára od 9.30 v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %