Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.11.2017 11:58

SNM-Múzeum Bojnice chce obnoviť francúzsky park za vyše 200 000 eur


Bojnický zámok so záhradou.


Francúzsky park v okolí Bojnického zámku prejde obnovou. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice už hľadá dodávateľa, ktorý by mal v okolí národnej kultúrnej pamiatky zrealizovať práce za vyše 200 000 eur.


Z oznámenia, ktoré múzeum uverejnilo vo vestníku verejného obstarávania, vyplýva, že súčasťou obnovy parku bude vybudovanie nového chodníka, zmena systému osvetlenia parku, realizácia terénnych úprav, odvodnenia parku, doplnenie drobnej architektúry a sadové úpravy.       

Náklady na realizáciu prác SNM-Múzeum Bojnice odhadlo na 216 000 eur bez dane z pridanej hodnoty. Ponuky od záujemcov bude prijímať do 14. decembra. Kritériom pre výber víťaza verejnej súťaže bude najnižšia cena.       

Investíciu chce bojnické múzeum hradiť zo svojich odpisov, ktoré sú kryté z jeho vlastných výnosov. Obnovu parku by mal dodávateľ zrealizovať pod dohľadom pamiatkarov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
SNM pokračuje v obnove Bojnického zámku
Investičné aktivity Slovenského národného múzea (SNM) pokračujú aj počas pandémie nového koronavírusu. Okrem obnovy Spišského hradu a Krásnej Hôrky múzeum v apríli zrealizovalo ďalšie práce na národnej kultúrnej pamiatke Bojnický zámok.
viac
05.06.2020
Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy
Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
13.10.2020
Mesto vykupuje pozemky na centrálny mestský park
Do konca roka chce mesto Prešov získať ďalšiu časť pozemkov na okraji sídliska Sekčov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, v budúcnosti tam má vyrásť centrálny mestský park.
viac
11.03.2021
Tender na celkovú obnovu Krásnej Hôrky by mal byť vyhlásený na jeseň
Verejné obstarávanie (VO) na rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Krásna Hôrka by malo byť vyhlásené na jeseň, v optimistickom variante do konca augusta 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %