Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.07.2019 09:05

Sme kraj plný významných osobností, pomôžte nám oceniť niekoľko z nich


Ilustračná snímka (sk)


Už po tretíkrát ocení Trenčianska župa verejnými uznaniami výnimočné osobnosti, ktoré sa svojou snahou a tvrdou prácou dennodenne podieľajú na šírení dobrého mena Trenčianskeho kraja doma i v zahraničí. Nominácie na laureátov ocenení sú aj tento rok v rukách širokej verejnosti.


Olympijský víťaz Ján Zachara, dlhoročný starosta obce Lehota pod Vtáčnikom a bývalý poslanec TSK Ján Cipov, profesor Ivan Hričovský, ombudsman Českého olympijského výboru Alexander Karólyi, spisovatelia Michal Dobiaš a Rudolf Dobiáš, poetka Mária Jana Jablonská či kolektív Hematologicko-transfúzneho oddelenia z považskobystrickej nemocnice. K týmto významným menám tento rok pribudnú ďalšie osobnosti Trenčianskeho kraja, ktoré budú ocenené Cenou predsedu TSK alebo Cenou Zastupiteľstva TSK za svoj prínos k šíreniu dobrého mena kraja.

Návrhy na laureátov ocenení máte aj tento rok v rukách vy. Ak veríte, že vo vašom okolí pôsobí niekto, kto si za svoj prínos zaslúži uznanie, neváhajte a dajte nám o ňom vedieť! Oceniť verejným uznaním môže TSK jednotlivca či kolektív, ktorý sa svojou činnosťou postaral o šírenie dobrého mena župy na poli športu,umenia alebo bol jeho zásluhou zachránený napríklad ľudský život. Zo všetkých návrhov, ktoré dorazia na župný úrad vyberie Komisia pre udeľovanie Ceny TSK budúcich držiteľov verejných uznaní TSK.

Viac sa dozviete na webovom sídle kraja www.tsk.sk v sekcii Samospráva/verejné uznania.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Trenčiansky samosprávny kraj ocení výnimočné osobnosti kraja
Trenčiansky samosprávny kraj vyzýva na zasielane návrhov na ocenenie výnimočných osobností kraja. Vyznamenania predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a tiež krajského Zastupiteľstva budú tento rok odovzdané prvýkrát v histórii existencie Trenčianskej župy.
viac
11.10.2018
Trenčianska župa pomôže svojim organizáciám obstarávať kvalitnejšie potraviny
Obstarávanie kvalitných čerstvých potravín od regionálnych dodávateľov bude pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti župy o niečo jednoduchšie.
viac
19.03.2019
Rekonštrukcia administratívnej budovy na Trenčianskom hrade napreduje
Rekonštrukčné práce na dvoch významných projektoch na Trenčianskom hrade pokračujú podľa plánu. Podľa harmonogramu pokračujú aj práce na sprístupnení Južného opevnenia. Presvedčiť sa o tom prišiel osobne priamo na hrad v pondelok 18. marca 2019 aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.
viac
24.05.2019
Už budúci týždeň sa môžete zapojiť do Jarnej kvapky krvi
Posledný májový týždeň budú zamestnanci Trenčianskej župy i obyvatelia kraja opäť pomáhať. Široká verejnosť môže prísť darovať vzácnu červenú tekutinu v rámci spoločného odberu krvi na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) alebo do jednej z troch župných nemocníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %