Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
17.10.2016 08:00

Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny


Snímka zdroj: (tatry.sk).


Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.


S príchodom jesene podľa Žigovej zavládlo správne počasie na vysokohorské túry, ktoré sú v plnej dĺžke sprístupnené všetkým milovníkom aktívneho pohybu až do plánovanej zimnej uzávery turistických chodníkov, ktorá sa začína 1. novembra. "Jeseň vo Vysokých Tatrách je správnou voľbou na príjemné strávenie voľných chvíľ pre všetkých bez rozdielu veku či fyzickej kondície. Pobyt turistov v slovenských veľhorách môže získať aj ekonomický rozmer, keďže v porovnaní s cenami letnej sezóny je jesenný pobyt výhodnejší. Mnohí ubytovatelia a poskytovatelia služieb v tomto čase znížili ceny na mimosezónne a ponúkajú výhodné jesenné pobytové balíčky," priblížila Žigová.      

Okrem tradičnej horskej turistiky možno jesenný čas využiť napríklad aj na absolvovanie virtuálnych bežeckých a nordic walking pretekov prebiehajúcich celoročne na vybraných trasách v regióne Vysokých Tatier, na ktorých sa možno zúčastniť v termíne podľa vlastného výberu. Podmienkou je registrácia a zaslanie záznamu trasy v predpísanom formáte podľa propozícií. "Aj počas jesene môžu návštevníci Vysokých Tatier počas pobytu využiť výhody regionálnej Tatry Card, vďaka ktorej získavajú okrem bezplatného horského poistenia aj bezplatnú dopravu električkami," uzavrela Žigová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
Vysokohorské chodníky vo Vysokých Tatrách čoskoro uzavrú
Nadchádzajúci predĺžený víkend sa bude vo Vysokých Tatrách niesť v znamení oficiálneho uzavretia turistických chodníkov, čo znamená obmedzenie pohybu vo vysokohorskom teréne s ohľadom na ochranu prírody, ako aj zdravie a bezpečnosť návštevníkov. Oficiálne sa začína v utorok 1. novembra.
viac
12.01.2017
Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe
Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.
viac
05.04.2019
BSK: Vynovená Bratislava CARD City & Region
Sezóna 2019/2020 je už v poradí 13., kedy môžu turisti, či už domáci alebo zahraniční, zažiť atraktivity a služby Bratislavy a Bratislavského regiónu výhodnejšie. Držiteľ Bratislava CARD City & Region má benefity po celom Bratislavskom kraji a využiť tak môže až 117 zliav.
viac
16.05.2020
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu. Predbežne boli na toto obdobie všetky hudobné a športové podujatia zrušené či termíny posunuté na neurčito, ale niektoré z nich sa realizovať budú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %