Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2016 09:26

Slovenská cestná spoločnosť ponúka pomoc mestám a obciam


Slovenská cestná spoločnosť.


Rýchly vedecko-technický rozvoj neobchádza ani oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva. Aj pre správcov miestnych komunikácií je čoraz náročnejšie sledovať napr. všetky nové materiály, technológie, postupy a metodiky na vykonávanie opráv a údržby komunikácií.


Slovenská cestná spoločnosť (SCS), ako stavovské a odborné občianske združenie, ponúka svoj špičkový odborný potenciál a pripravuje Informačné a konzultačné dni. Cieľom tejto aktivity je pomoc mestám a obciam pri zvyšovaní plynulosti a kvality dopravy, pri zlepšovaní úrovne  vykonávania správy miestnych komunikácií a pri efektívnom a účelnom hospodárení so zvereným majetkom.

SCS je najvýznamnejšie stavovské združenie pôsobiace už viac ako 25 rokov v oblasti cestného staviteľstva a cestného hospodárstva na Slovensku, ktoré, okrem iných svojich aktivít, sa aktívne podieľa najmä na rozširovaní a prehlbovaní odborných teoretických a praktických poznatkov a na riešení aktuálnych odborných problémov.

 V rámci Informačných a konzultačných dní sa účastníci dozvedia najnovšie informácie a získajú praktické rady z oblasti uplatnenia nových technológií na údržbu a opravy cestných vozoviek, o rozhodovacích procesoch pri hospodárení s cestami a mostami, používaní a umiestňovaní dopravného značenia, vykonávania zimnej údržby a pod.            

Podujatie ponúka pracovníkom samosprávy, stavebných úradov, starostom a primátorom, okrem prednášok a informácií, aj priestor na individuálne konzultácie a riešenie konkrétnych odborných problémov s významnými odborníkmi pôsobiacimi v oblasti správy cestných komunikácií, výskume a odbornom vzdelávaní.

Informačné dni budú organizované vo vybraných mestách vo všetkých regiónoch Slovenska a to v snahe, čo najviac sa priblížiť záujemcom o účasť na tomto podujatí. Podujatie bude vždy organizované ako poldňová akcia, ktorej súčasťou budú teda nielen prednášky s uvedením teoretických poznatkov a praktických skúseností k stanoveným témam, ale vytvorený bude aj priestor na prípadné konzultácie.

Bližšie informácie o termínoch a miestach konania informačných dní, ako aj o obsahovom zameraní a podmienkach účasti, budú zverejnené na web stránke SCS www.cestnaspol.sk, prípadne, podrobnejšie informácie môžete získať na mailovej adrese cestnaspol@cestnaspol.sk.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2020
Komunálne lesy majú rôzny prínos
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa pýtalo starostov a primátorov na to, aký prínos majú komunálne lesy a v čom vidia ich kľúčové funkcie.
viac
29.05.2020
Celoštátna súťaž Slovenská kronika 2020
Národné osvetové centrum v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným múzeom a Združením miest a obcí Slovenska vyhlasuje 11. ročník celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
22.04.2023
Program pre lekárov a lekárky Slovenskej sporiteľne
Slovenská sporiteľňa už od roku 2014 realizuje program pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky. Podrobnosti môžete nájsť na www.zacinamepodnikat.sk. V jeho rámci sa osobitne venujeme aj lekárom a lekárkam, kde im radíme s otvorením vlastnej ambulancie a jej financovaním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %