Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.02.2018 08:03

Sliač chce tento rok vybudovať cyklocestu do Kováčovej


Ilustračná snímka, zdroj: NaKole.cz


Mesto Sliač po vybudovaní Rodinnej cestičky medzi Sliačom a Zvolenom plánuje tento rok výstavbu cyklocesty do Kováčovej. Na asi 2,6-kilometrový úsek získalo príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva SR.


Podľa primátora Sliača Daniela Dunčka by mala cyklocesta stáť približne 400-tis. eur. Začne pri poľnohospodárskom družstve v časti Hájniky a skončí na konci sliačskeho katastra pri Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej. "Vytvorí sa tak ďalšia spojnica dvoch obcí, vhodná pre obyvateľov regiónu na oddych a relax," podotkol.

Primátor v zámeroch samosprávy na najbližšie roky spomenul aj rozšírenie Domova sociálnych služieb a domova dôchodcov v časti Rybáre. Mala by tam vzniknúť práčovňa, spoločenská miestnosť a vývarovňa. "Chceli by sme obnoviť aj strechu na dome služieb, do ktorej zateká," pripomenul Dunčko.       

Mesto chce tiež čo najskôr vyviesť na povrch a ďalej do Hrona aj odtekajúce vody z minerálnych prameňov, ktoré zásobujú tamojší kúpeľný dom. Minerálna voda totiž desaťročia z kúpeľov odteká potrubím, ktoré sa nánosmi začalo upchávať a na niektorých miestach počas vypúšťania bazénov vyráža na povrch a zalieva kúpeľné cesty a chodníky.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
Mesto má na jar začať stavať cyklocestu do Kováčovej a Sielnice
Kúpeľné mesto Sliač by malo začať v marci budovať cyklocestu do susedných obcí Sielnica a Kováčová. Na niekoľkokilometrový úsek získala samospráva príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
viac
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
20.07.2021
Uzatvorenú cyklocestu po zosuve svahu chce mesto opätovne otvoriť
Mesto Veľký Šariš chce opätovne otvoriť cyklocestu medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Urobí tak však až na základe výsledkov meraní.
viac
02.02.2022
Medzi Modrou a Šenkvicami vybudujú cyklocestu, práce plánujú spustiť na jar
Mesto Modra a obec Šenkvice bude spájať nová cyklocesta. S dĺžkou takmer päť kilometrov bude viesť po existujúcich asfaltových i poľných cestách z Modry priamo k dopravnému terminálu v Šenkviciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %