Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.10.2018 10:15

Skutočné Smart riešenia v praxi


Starosta českého mesta Kyjov a predseda Svazu měst a obcí České republiky František Lukl


O riešeniach Smart sa na Slovensku pomerne intenzívne diskutuje. Združenie miest a obcí Slovenska začína so šnúrou podujatí, na ktorých budú starostovia a primátori z krajín V-4 prezentovať predstaviteľom slovenských miest a obcí úspešné Smart riešenia, ktoré sa u nich osvedčili.


Séria workshopov s názvom SMART ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy začína v utorok 13. novembra 2018 v Krásne nad Kysucou, kde sa účastníci podujatia budú venovať téme „SMART verejné osvetlenie – užitočné služby na jednom mieste“. Hlavným rečníkom bude starosta českého mesta Kyjov a predseda Svazu měst a obcí České republiky František Lukl, ktorý predstaví komplexné a inovatívne riešenia v oblasti Smart verejného osvetlenia. Vo svojej prezentácii sa sústredí na dôvody zavedenia Smart riešení, postupov krokov, spôsobov financovania a dosiahnutých výsledkov v rámci verejného osvetlenia v meste Kyjov. Súčasťou workshopu budú aj vystúpenia odborníkov z tejto oblasti a diskusia so zástupcami miest a obcí o spôsoboch, nástrojoch a vhodných riešeniach pre naše mestá a obce.

Takto zamerané podujatia sú súčasťou projektovej aktivity zameranej na príklady dobrej praxe. Tieto podujatia budú priebežne organizované v rôznych regiónoch Slovenska a sústredia sa na rôzne oblasti činnosti miestnej územnej samosprávy, kde je vhodné a potrebné využívať riešenia Smart.

Bezplatné podujatie sa uskutoční v utorok 13. novembra 2018 v priestoroch Vlastivedného múzea v Krásne nad Kysucou. Je súčasťou národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

 

 

 

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu
Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
21.11.2020
Projekt je prínosom nielen pre Krásno nad Kysucou, ale aj okolité obce
Projekt Zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd regiónu stredné Kysuce významne prispel k ozdraveniu životného prostredia, k ochrane riek a podzemných vôd.
viac
09.12.2020
Výzva na Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni
Výzva na predkladanie žiadostí o NFP na energetický audit a prípravu projektu garantovanej energetickej služby.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %