Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.12.2018 06:35

Školy v okresoch Prešov a Humenné sa zapojili do športového projektu


Ilustračná snímka(zdroj minedu)


Celkovo 25 materských a základných škôl z okresov Prešov a Humenné sa zapojilo do projektu na zlepšenie pohybovo-športových aktivít detí v školách prostredníctvom vzdelávania pedagógov. Projekt realizuje prešovská nezisková organizácia Altra.


Cieľom projektu Zvýšenie kvality a efektívnosti vzdelávania zameraného na šport a iné fyzické aktivity je podľa projektovej manažérky Anny Zákutnej zameraný na doplnenie, zlepšenie a prehĺbenie znalostí pedagógov materských a základných škôl v oblasti pohybovo–športových aktivít za účelom podpory zdravého životného štýlu.

"Projekt chce napomôcť pedagógom spoznať a osvojiť si nové inovatívne prostriedky vo výučbe, zatraktívniť vyučovanie v rámci telesnej výchovy a zlepšiť vzdelávacie štandardy predškolskej a primárnej edukácie. Zároveň vytvorí pre žiakov podnetné prostredie umožňujúce osvojiť si nové pohybové zručnosti, ktoré budú predpokladom na vykonávanie pohybovej aktivity i mimo školského prostredia," uviedla Zákutná.       

Do vzdelávania v rámci projektu sa zapojilo približne 60 učiteľov. Medzi nosné aktivity patrí vzdelávanie v základných oblastiach - atletike, gymnastike, loptových hrách a komunikačných zručnostiach pedagógov.       

Projekt začali realizovať v polovici novembra tohto roku a potrvá do konca marca 2020. Realizátorom sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v zastúpení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo výške 192.000 eur. Z vlastných zdrojov prispeli sumou takmer 10.000 eur.       

"Vďaka prostriedkom poskytnutým z Európskej únie, Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja projekt prispeje prostredníctvom ďalšieho vzdelávania pedagógov materských a základných škôl k rozvíjaniu zdravého životného štýlu, pravidelnému športovaniu detí," dodala Zákutná.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
31.05.2021
Žiaci ZŠ Československej armády sa budú učiť v špecializovaných učebniach
Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády takto urobia radosť nové špecializované učebne.
viac
17.08.2022
V novom školskom roku zatraktívni žiakom hodiny telesnej výchovy projekt Moduly
Aj v školskom roku 2022/2023 zatraktívni žiakom prvého stupňa základných škôl hodiny telesnej a športovej výchovy projekt Moduly. Ide o projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %