Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.09.2018 09:00

Školáci môžu aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo


Ilustračná snímka (tasr)


Žiaci základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Nových Zámkoch budú môcť aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo. Výhodu môžu využívať deti s trvalým pobytov v meste od 6. do 8. hodiny ráno.


Bezplatné cestovanie im umožní piaty ročník spoločného projektu novozámockej radnice a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky. "Projekt So mnou cestuješ do školy zdarma! zabezpečujeme od roku 2015 a teší nás, že bezplatné cestovanie je medzi žiakmi i rodičmi veľmi obľúbené. Vďaka tomu v ňom budeme po dohode s mestom Nové Zámky pokračovať aj ďalej," povedala dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky Hana Jahodníková.       

Podľa primátora Nových Zámkov Otokara Kleina ide o veľmi užitočný projekt, ktorý rodičom šetrí peniaze a deťom poskytuje bezpečnú dopravu do škôl počas raňajšej špičky. Ako pripomenul, bezplatne cestovať linkami MHD môžu žiaci s preukazom platným na nový školský rok 2018/2019. Platný je od 3. septembra 2018 do 30. júna roku, v ktorom žiak ukončí 9. ročník. "Pre žiaka osemročného gymnázia je smerodajný dátum ukončenia kvarty," doplnil Klein.       

Ako vysvetlil, na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na webovej stránke spoločnosti Arriva. Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz. "Ten je potrebné ukázať vodičovi vždy pri nástupe do autobusu. Preukaz, ktorý bol deťom vydaný v minulom školskom roku, je platný do konca septembra 2018. O vydanie preukazu môžu rodičia požiadať kedykoľvek, aj počas školského roka," dodal Klein.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
26.08.2021
Žiaci budú cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo
Projekt bezplatného cestovania žiakov v Leviciach bude pokračovať aj v tomto školskom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %