Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.01.2019 11:25

Skalica vyzvala občanov o pomoc so zimnou údržbou, záujem bol minimálny


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori


Mesto Skalica vypracovalo Operačný plán pre výkon zimnej údržby a takisto vyzvalo o pomoc občanov mesta. Informovalo o tom mesto na svojom webovom profile.


Zmenou legislatívy došlo k zásadnej zmene v povinnosti odstraňovať chyby v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnostiam, pokiaľ tieto vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom, pričom túto povinnosť mali doteraz vlastníci, správcovia a užívatelia nehnuteľností.       

Mesto Skalica má zabezpečenú zimnú údržbu a tiež je vypracovaný Operačný plán pre výkon zimnej údržby. Táto činnosť sa ale vykonáva iba v rámci finančných a technických možností mesta a dodávateľov zmluvne dohodnutej činnosti. "Finančné možnosti a technické zabezpečenie neumožňuje pokryť zimnú údržbu v prípade nepriaznivej poveternostnej situácie okamžite v rámci celého mesta. Aj z tohto dôvodu operačný plán obsahuje časové limity a prioritné lokality v rámci vykonávania zimnej údržby v našom meste," uviedla primátorka Skalice Anna Mierna.       

Mesto sa obrátilo na občanov s výzvou, aby si v rámci svojej dobrej vôle ponechali dobré zvyky v starostlivosti o komunikáciu pred svojim domom. "Odozva bola minimálna. Do konca roku 2018 sa prihlásil iba jeden obyvateľ mesta," doplnila primátorka.       

Ako dodala, ak každý pristúpi zodpovedne k starostlivosti o chodník podľa starého znenia zákona, mestu sa výrazne uľahčia finančné a časové prostriedky, ktoré môže využiť na údržbu lokalít, na ktorých panuje celospoločenská dohoda.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2019
Odhŕňať sneh v meste pomáhali aj väzni
Do odhŕňania snehu v Bratislave sa momentálne zapojili aj odsúdení vo výkone trestu z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Justičnom paláci. Takmer 80 ich pomáhalo aj pri minulotýždňovom snežení.
viac
09.04.2020
Spoločnosť pomáha samosprávam v boji s vírusom COVID-19 v oblasti odpadov
Spoločnosť JRK Slovensko pripravila pre samosprávy bezplatný komunikačný balíček, vďaka ktorému môžu svojich občanov rôznymi formami informovať o tom, ako predchádzať vzniku odpadu.
viac
20.10.2020
Ak Slovensko „neodflákne“ recykláciu bioodpadov, vyhne sa pokutám EÚ
Minister envirorezortu Ján Budaj dávnejšie burcuje, že treba čosi robiť so zvyšovaním recyklácie komunálnych odpadov (KO), lebo Slovensku hrozia vysoké pokuty EÚ za vývoz na skládky. Odpoveď je tiež dávnejšie známa: dôslednejšie recyklovať bioodpad, vrátane odpadu kuchynského!
viac
01.03.2022
MV vyzýva ľudí, aby nepodliehali panike, evidujú nárast žiadostí o cestovné pasy
Polícia eviduje v posledných dňoch zvýšený počet žiadostí o vydanie cestovných pasov. Ide predovšetkým o cestovné pasy pre deti, a to najmä v urýchlenej lehote do dvoch a do desiatich pracovných dní. Spája to s dianím na Ukrajine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %