Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.01.2018 12:56

Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur


Vedenie mesta Skalica zvolalo na pondelok 21. januára 2018 na radnicu zástupcov športových klubov a členov komisie pre vzdelávanie, mládež a šport. Snímka zdroj: (skalica.sk).


Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.


Primátor oboznámil účastníkov stretnutia so zámerom mesta na vybudovanie multifunkčnej športovej haly, ktorý bude predložený na rokovanie mestskej rady a mestského zastupiteľstva. Zároveň ich požiadal, aby predniesli svoje návrhy v súvislosti s prípravou technickej dokumentácie.

Výstavbu haly musia schváliť poslanci v Mestskom zastupiteľstve (MsZ). Podľa súčasného návrhu sú odhadované náklady vo výške 3 až 3,3 milióna eur bez DPH. Hala by bola multifunkčná a plánuje sa aj možnosť jej využitia hokejistami. Rozmery využiteľnej športovej plochy pre ďalšie športy by mali byť 60 x 24 metrov.

Okrem samotnej športovej plochy by mali byť súčasťou haly aj priestory pre technické zázemie, šatne a priestory na rehabilitáciu, ktoré by boli rozložené na dvoch poschodiach. Hala by mala mať aj hľadisko s kapacitou 330 miest.  

Predpokladané ročné náklady na prevádzku haly sú 80 000 eur. „V súčasnosti môžem tvrdiť, že mám predjednané s veľkými firmami a spoločnosťami v meste pokrytie nákladov na 80 percent,” povedal primátor na stretnutí so zástupcami športových klubov na radnici. Ďalej uviedol, že na stavbu je vydané stavebné povolenie, ktoré je ešte pred dokončením stavby možné modifikovať.

„Ak Mestské zastupiteľstvo v Skalici výstavbu športovej haly odsúhlasí, môže sa s jej realizáciou začať a doba výstavby sa odhaduje na šesť až deväť mesiacov,” uviedol primátor na stretnutí.

„Sme veľmi radi, že mesto sa podujalo na takúto vec. Určite to prispeje k zvýšenej kapacite pre všetky kluby v meste. Je to výborná príležitosť na ďalšie zviditeľnenie mesta. Kluby sa rozrastajú. Nielen futbal a hokej, ale aj ďalšie športy, a týmto by sa pre mládež v meste opäť vytvorili lepšie podmienky pre šport,” povedal generálny manažér futbalového klubu MFK Skalica Ľuboš Lím.

Autor: (MsÚ, tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
28.08.2020
Mesto Malacky má k dispozícii vládnu dotáciu na športovú arénu
Vládnu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur na výstavbu multišportovej arény v Malackách má samospráva na účte. Mesto o tom informuje na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %