Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.12.2018 02:30

Súťaž škôl o najkreatívnejšie využitie odpadov pozná víťazov


Ekopolis


Nadácia Ekopolis vyhlásila víťazov celoslovenskej súťaže Daj odpadu druhú šancu. Za najkreatívnejšie nápady ako recyklovať odpady odmenila Základnú školu (ZŠ) Kapa v Žiline, ZŠ Podhorany a ZŠ s materskou školou Lučenec.


Do súťaže sa zapojilo 14 základných a stredných škôl, z ktorých porota vybrala tri s najkreatívnejšími nápadmi. Súťaž spočívala v takzvanej upcyklácii použitých materiálov, ako sú napr. PET fľaše, textílie alebo papier, na ďalší využiteľný materiál - nástroje, pomôcky, či dekorácie pre školu.       

„Cieľom súťaže bolo upozorniť na dôležitosť recyklovania odpadov v tejto dobe, extrémnej na konzum. Chceme docieliť, aby žiaci nevideli recyklovateľné materiály ako odpad, ktorý hneď končí v smetnom koši, ale aby vnímali, že veci sa ešte dajú využiť," informovala PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová.       

Tri školy, ktoré sa podľa poroty z Nadácie Ekopolis najlepšie popasovali s témou druhej šance pre odpad, získajú cenu v podobe finančného daru a eko-tašky pre svojich žiakov.       

„Mnohé nápady a vyrobené veci, ktoré vznikli na zapojených školách nás milo prekvapili a úprimne potešili. Z fotografií a popisu všetkých uskutočnených aktivít, ktoré sme dostali vidieť, že žiaci nielen rozmýšľali nad tým, aby vytvorené predmety našli svoje praktické využitie, ale aj nad ich dizajnovým prevedením," podotkol riaditeľ nadácie Ekopolis Peter Medveď.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.12.2017
Nájdite vianočný stromček ukrytý nad banskobystrickou Fončordou!
OOCR Stredné Slovensko a Mesto Banská Bystrica pripravili sviatočnú súťaž, ktorá potrvá do konca roka 2017.
viac
09.03.2018
Pozvánka na verejné diskusie na tému Doprava, mesto a ľudia
Nadácia Ekopolis v spolupráci s mestom Banská Bystrica realizujú projekt zameraný na plánovanie udržateľnej mestskej mobility. V marci sa v Banskej Bystrici uskutoční sériá verejných diskusií s obyvateľmi, ktoré pomôžu pri analýze súčasného stavu dopravy.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
19.03.2021
Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov
Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %