Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.06.2018 11:19

Seniori a zdravotne znevýhodnení si zmerali svoje sily


FOTO TASR – František Iván


Seniori a zdravotne znevýhodnení ľudia si zmerali svoje sily v rámci podujatia Šport bez bariér, ktoré sa uskutočnilo v pondelok v Košiciach. Pripravila ho Rada seniorov mesta Košice v spolupráci s mestom a mestskou časťou Košice - Juh.


Cieľom podujatia je podľa jeho organizátorov podporiť a umožniť športovú aktivitu seniorom a zdravotne znevýhodneným občanom v rôznych športových disciplínach.

"Organizujeme pre nich súťaž, ktorá je primeraná ich fyzickým možnostiam. Súťažili v disciplínach, ako napríklad kop futbalovou loptou do brány, petang, alebo šípky, stolný tenis, ktorý hrajú vozičkári, ďalej hod na plechovky, skrátka disciplíny, ktoré sú im primerané, ktoré zvládajú. Podujatie má už päťročnú tradíciu. Záujem je stále rastúci, čo nás teší, a z druhej strany tá odozva je mimoriadne priaznivá, pretože takéto podujatia sa doslova každý deň nerobia," uviedol pre TASR predseda Rady seniorov mesta Košice Ján Caban.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V roku 2021 zorganizuje mesto Európsky olympijský festival mládeže
Košice sa oficiálne stali dejiskom letnej verzie Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v roku 2021.
viac
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
03.10.2017
Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori
Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.
viac
31.01.2024
Seniori a zdravotne znevýhodnení si môžu požičať i elektrický skúter
Odbor sociálnych vecí Mestského úradu v Banskej Bystrici rozširuje požičovňu pomôcok a modernizuje SOS systém, vďaka čomu môžu obyvatelia s nepriaznivým zdravotným stavom zostať čo najdlhšie vo svojom prirodzenom prostredí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %