Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.04.2017 02:18

Samosprávy môžu požiadať o grant na pomoc s integráciou cudzincov


Ilustračná snímka: (tasr).


Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí v súlade s Národným programom Fondu pre azyl, migráciu a integráciu vyhlásilo otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant.


Zameraná je na projekty v oblasti integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín a osôb s udelenou medzinárodnou ochranou. Ide o projekty, ktoré dopĺňajú činnosti a úsilie rezortu vnútra v tejto oblasti a pomáhajú realizovať priority Migračnej politiky SR. Suma určená na granty v rámci tejto výzvy je 680 000 eur. Termín na predkladanie žiadostí je 2. júna 2017.

„Plánujeme posilniť spoluprácu medzi regionálnymi a štátnymi autoritami prostredníctvom budovania kapacít a rozvoja regionálnych a miestnych integračných plánov, ktoré prispievajú k napĺňaniu cieľov Integračnej politiky Slovenska,“ uviedla generálna riaditeľka sekcie európskych programov MV SR Adela Danišková.

Prostredníctvom vypracovania integračného plánu majú samosprávne kraje, mestá alebo obce možnosť zmapovať potreby cudzincov žijúcich na ich území a sformulovať opatrenia, ktoré pomôžu s ich integráciou do spoločnosti. Medzi ďalšie podporené aktivity patrí vzdelávanie, zvyšovanie multikultúrnych zručností ako aj organizácia podujatí pre pracovníkov národných/regionálnych/miestnych autorít v oblasti príslušnej legislatívy a poskytovania služieb štátnym príslušníkom tretích krajín. Podporená bude takisto tvorba informačných materiálov, ktoré sa budú používať na úrovni samospráv, miest a obcí pri poskytovaní služieb štátnym príslušníkom tretích krajín s cieľom uľahčiť ich orientáciu v poskytovaných službách.

Pre žiadateľov o grant v rámci výzvy je pripravené tiež informačné stretnutie. Uskutoční sa 27. apríla 2017 o 10. hodine v priestoroch Ministerstva vnútra SR na Pribinovej 2 v Bratislave.

Kompletná informácia o výzve spolu s relevantnou dokumentáciou. – prelink http://www.minv.sk/?vyzva-na-predkladanie-ziadosti-o-grant.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
04.04.2017
Prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) otvorilo druhé hodnotiace kolo v rámci výzvy, ktorá je zameraná na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %