Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.02.2018 12:23

Samosprávam na Gemeri predstavili podobu R2 a tunela Soroška


Vizualizácia - tunel Soroška.


Zástupcovia samospráv na Gemeri sa oboznámili s projektovou dokumentáciou rýchlostnej cesty R2 a tunela Soroška. V uplynulých dňoch im ju v Rožňave predstavila Národná diaľničná spoločnosť (NDS).


"Boli sme oboznámení so všetkými technickými riešeniami, čo sa týka samotnej výstavby tunela, od štartovacích portálov, až po výstupné portály, umiestnenia rôznych parkovísk, oddychových zón, čiže bolo to podrobné predstavenie celého projektu," uviedol pre TASR primátor Rožňavy Pavol Burdiga.      

 Myslí si, že minuloročný protest, ako aj petícia s takmer 10.000 podpismi za výstavbu R2 a tunela Soroška pomohli danej veci. "Mám takú informáciu, že do pol roka by malo byť aj stavebné povolenie právoplatné a do konca roka sa má vysúťažiť dodávateľ stavby, tak dúfajme, že od roku 2019 sa to celé pohne a raz uvidíme svetlo na konci tunela," povedal Burdiga.       

Podľa jeho slov by sa malo začať stavať začiatkom roka 2019. "Samozrejme, keď nebudú rôzne námietky. Boli by sme veľmi radi, keby to tak bolo, pretože to prinesie množstvo pracovných miest pre tento región," doplnil Burdiga.       

Samotná výstavba však môže byť podľa neho náročná, keďže tunel sa bude raziť v krasovom území. "Prebehli tu rôzne geologické vrty a prišlo sa na to, že sú tu ešte neobjavené prázdne priestory - jaskyne. Z technického hľadiska to možno bude veľmi zaujímavá stavba," dodal primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2017
V obecnom sociálnom podniku chcú vyrábať ľudové kroje
Obec Rejdová v okrese Rožňava chce vytvoriť sociálny podnik, ktorý sa bude zaoberať šitím ľudových krojov. Starostka obce Slávka Krišťáková tvrdí, že chcú vyťažiť z toho, že sú obcou, ktorá je známa folklórom.
viac
11.05.2022
Na stavbe košickej R2 objavili pravekú keramiku
Na stavenisku úseku rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany sa súbežne s pyrotechnickým začal aj archeologický prieskum.
viac
19.09.2022
Roky chátrajúca zvonica Rožňavskej kalvárie sa dočkala rekonštrukcie
Zrekonštruovanú vstupnú bránu do areálu kalvárie požehnal počas slávnostného predstavenia zvonice rožňavský diecézny biskup Stanislav Stolárik. Informoval o tom Jozef Kopor z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer.
viac
03.05.2023
Knižnica sériou podujatí predstaví históriu, tradície i kultúru Gemera
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sériou podujatí predstaví v nadchádzajúcich mesiacoch históriu, tradície, kultúru i prírodu regiónu Gemer. Besedy a ďalšie aktivity sa budú konať od mája do novembra. Za knižnicu o tom informovala Tatiana Bachňáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %