Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
26.06.2017 11:11

Samospráva za negatívum elektronickej komunikácie považuje anonymitu


Ilustračná snímka: (odkazprestarostu.sk)


Mesto Levice považuje za negatívum elektronickej komunikácie anonymitu, keďže občania so samosprávou komunikujú pod rôznymi prezývkami či vymyslenými menami.


Ako informovala hovorkyňa Mestského úradu v Leviciach Adriana Macáková, z toho vyplýva aj možnosť neprimeraných, dokonca vulgárnych reakcií zo strany občanov.     

Podnety majú obyvatelia mesta a mestských častí od roku 2014 možnosť podávať prostredníctvom celoslovenského portálu Odkaz pre starostu. "V začiatkoch spustenia web stránky mesta od roku 2001 bola v prevádzke takzvaná Čierna skrinka, v ktorej sa ľudia mohli vyjadriť. Neskôr sme prešli na komunikáciu cez sociálnu sieť a potom na portál Odkaz pre starostu. Samozrejme, s občanmi komunikujeme aj prostredníctvom emailov," uviedla Macáková.       

Podľa jej slov každý zamestnanec MsÚ má svoju emailovú adresu v tvare meno.priezvisko@levice.sk a samozrejme sú zo zákona povinné emailové adresy ako podatelna@levice.sk, kde môžu občania posielať svoje podania alebo info@levice.sk, prostredníctvom ktorej môžu podávať žiadosti o informácie aj v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám. "Od roku 2008 má verejnosť možnosť komunikovať elektronicky a taktiež získavať všetky informácie z databáz MsÚ prostredníctvom portálu eGov, ktorý je súčasťou celoslovenského portálu modernej samosprávy," dodala hovorkyňa MsÚ.      

"Od 1. júla má aj levická samospráva povinnosť elektronicky komunikovať s právnickými osobami prostredníctvom elektronických schránok v zmysle zákona o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci. Túto možnosť mali fyzické osoby a právnické osoby (PO) už približne dva roky, od 1. júla bude takáto forma komunikácie s PO povinná," ukončila.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2020
ZMOS vyrokoval bezplatný systém pre samosprávy
V aktuálnom období je nesmierne dôležitá komunikácia, ktorá sa stále viac presúva z osobných stretnutí a rokovaní do virtuálneho prostredia. Združenie miest a obcí Slovenska uvítalo ponuku spoločnosti Microsoft a prichádza k samosprávam s technologickými riešeniami.
viac
16.06.2020
Väčšina samospráv komunikuje elektronicky
Výrazný počet samospráv komunikuje elektronicky a rozumie všetkým povinnostiam vykonávaným elektronickou formou, ktoré sú nevyhnutné pre zabezpečenie výkonu verejnej moci. Aj to vyplýva z nedávneho prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
24.07.2020
Odkaz pre starostu – ktoré samosprávy boli úspešné?
Medzi ocenenými miestnymi samosprávami iniciatívy Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť „Odkaz pre starostu“ sú aj naši členovia. Ocenenia za riešene podnetov a komunikáciu s občanmi získala Žilina, Púchov, Prievidza, Dubnica nad Váhom, Bratislava-Vajnory, Ivanka pri Dunaji a Vajnory.
viac
01.04.2023
Mesto Vráble chce zaviesť 17 nových elektronických služieb
Mesto Vráble pripravuje zavedenie 17 elektronických služieb. Na realizáciu projektu eGov služby získalo nenávratný finančný príspevok v celkovej hodnote 287.746 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %