Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.04.2019 04:05

Samospráva sa zapojí do troch grantových výziev


Tisovec - ilustračná snímka, zdroj: MsÚ


Samospráva mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota sa v najbližšej dobe zapojí do troch grantových výziev, v rámci ktorých chce získať financie na kúpu elektromobilu a rekonštrukciu jedálne miestnej základnej školy. Zámer podať príslušné projekty schválili poslanci na svojom poslednom zasadnutí.


V prípade prvej spomínanej výzvy bude dotácia na kúpu elektrického auta v maximálnej výške 10 000 eur a nie 30 000, ako to bolo v predchádzajúcej výzve. Podľa primátorky Ireny Milecovej preto samospráva ešte zváži ďalší postup, ak bude vo výzve podporená. „Zmluvu podpíšeme iba v tom prípade, keď to bude pre mesto výhodné a nájdeme dostatok finančných prostriedkov na dofinancovanie projektu,“ dodala.       

Z ďalších dvoch výziev by v Tisovci chceli financovať zateplenie jedálne ZŠ a renovovať v nej elektroinštaláciu. „Naše verejné budovy, ZŠ aj škôlka, sú v havarijnom stave. Rekonštrukcia jedálne je dôležitá aj z dôvodu, že sa začnú obedy pre žiakov zadarmo a potrebujeme tam zvýšiť odber elektrickej energie. Rozvody, ktoré tam sú teraz, by to nezvládli,“ podotkla primátorka.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Mesto Nitra zrekonštruuje budovy za milióny eur. Vezme si na to úver
Nitrianska radnica si vezme úver, z ktorého chce zrekonštruovať budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskú školu Belopotockého a objekt, v ktorom sídli mestská polícia.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
08.01.2021
Prievidza investuje do škôl v tomto roku 1,44 milióna eur
Samospráva Prievidze investuje tento rok do škôl 1,44 milióna eur. Viac peňazí pôjde pre materské školy (MŠ). Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
10.08.2023
Mesto realizuje trojicu projektov zameraných na rekonštrukciu ZŠ
Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota realizuje trojicu projektov zameraných na obnovu priestorov Základnej školy (ZŠ) Dr. V. Clementisa na Francisciho ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %