Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.08.2019 09:25

Samospráva rozdá prvákom 400 balíčkov so školskými potrebami


Ilustračná snímka, zdroj: www.skolskyportal.sk


Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Považská Bystrica nastúpi v septembri 323 prvákov, čo je o 20 viac ako v minulom školskom roku. Aj v tomto roku dostanú prváčikovia od mesta darček v podobe balíčka so základnými školskými potrebami.


Ako informoval vedúci odboru sociálnych vecí a školstva považskobystrickej radnice Jozef Bielik, spolu sa v tomto roku rozdá približne 400 balíčkov. Poputujú prvákom nielen v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale aj do Súkromnej DSA školy na Rozkvete, Základnej školy sv. Augustína a Spojenej školy internátnej na sídlisku SNP.       

„Začiatok školského roka je pre rodičov i deti prelomovou udalosťou. Vznikajú dosť vysoké finančné náklady, či už na oblečenie, tašku a pomôcky. Mesto sa preto snaží prispieť k tomu, aby mali začiatok školského roka jednoduchší. Už dlhé roky kupuje radnica pre prváčikov balíčky, v ktorých sú základné školské potreby. Ohlasy na ne sú veľmi pozitívne. Vždy na začiatku školského roka chodíme balíčky do vybraných škôl aj odovzdávať a rozprávame sa i s rodičmi. Berú to ako výpomoc od mesta a hodnotia ju kladne,“ uviedol Bielik.       

Balíčky budú obsahovať peračník, pastelky, „voskovky“, detské nožnice, temperové farby, maliarsku paletu, pravítko, lepiacu tyčinku, náčrtník a skicár, farebný papier, ceruzku s gumou, strúhadlo, plochý a guľatý štetec, vodové farby a detské tričko s logom mesta. Cena jedného balíčka je približne 15 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
09.01.2023
V Považskej Bystrici zrušia od februára dve pošty, radnica zásadne nesúhlasí
Slovenská pošta zruší k 1. februáru tohto roka kamenné pošty v Považskej Bystrici na sídlisku Lány a na najväčšom mestskom sídlisku Rozkvet. Radnica s rozhodnutím pošty zásadne nesúhlasí. Informoval o tom primátor Považskej Bystrice Karol Janas.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %