Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.08.2016 11:10

Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur


Pohľad na sídlisko Radvaň v Banskej Bystrici. Snímka zdroj: (bystricoviny.sk).


Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.


V súvislosti s tým Banskobystričanov čakajú dočasné dopravné obmedzenia v úseku od výjazdu z hypermarketu Tesco až po odbočku na Bernolákovu ulicu. Na stavebné práce na sídlisku Radvaň vynaloží mesto 75 000 eur.      

"V tejto lokalite sa už začalo s búraním a výmenou obrubníkov na chodníkoch, ktoré sa dočkajú čiastočnej obnovy. Od stredy (24. 8.) sa bude v celom úseku vozovky frézovať, výškovo sa upravia vpusty a šachty, v závislosti od počasia sa položí nový asfalt v dvoch vrstvách. Práve v čase pokládky asfaltu dôjde k uzatvoreniu výjazdov od Tesca a Bernolákovej ulice," konštatovala Renáta Hláčiková, vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu.      

Ako pripomenula, všetky obmedzenia pre motoristov budú označené prenosným dopravným značením a dopravu budú riadiť príslušníci mestskej polície.      

"Zároveň pracujeme na obnove povrchu vnútroblokovej komunikácie na Ulici Družby 9 až 15, do ktorej investuje samospráva takmer 24 000 eur," dodala Hláčiková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
14.04.2020
Na mládežnícky štadión je v rozpočte určených vyše 1,5 milióna eur
So stavbou mestského mládežníckeho štadióna v banskobystrickej časti Radvaň by sa mohlo začať už na prelome mája a júna.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
28.04.2021
Banskobystrickí poslanci prerozdelili 1,5 milióna eur
Napriek koronakríze mesto Banská Bystrica skončilo uplynulý rok s prebytkom a poslanci tak v utorok na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) mohli prerozdeliť finančné prostriedky v objeme viac ako 1,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %