Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.04.2018 09:24

Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom


Ilustračná snímka: (tasr)


Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.


Predmetom zákazky je výstavba cyklotrasy, prístreškov pre bicykle, cyklostojanov, rekonštrukciu lávky cez Hron a verejné osvetlenie v meste. Ponuky môžu záujemcovia predkladať do 30. apríla.       

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594-tis. eur. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.       

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2018
Dažďovú vodu z mestských objektov chcú zachytávať a využívať
V Žiari nad Hronom chcú zachytávať a ďalej využívať dažďovú vodu z mestských objektov. Na projekt by chcela samospráva získať prostriedky z eurofondov, aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu, za ktorú podľa zverejnených dokumentov zaplatí 17.880 eur.
viac
27.12.2018
Za vývoz komunálneho odpadu si obyvatelia v budúcom roku priplatia
Za odvoz komunálneho odpadu si obyvatelia Žiaru nad Hronom v budúcom roku priplatia. Žiarski poslanci odsúhlasili 22-percentné navýšenie poplatku za zmesový komunálny odpad.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
29.05.2021
Vznikajúci domov dôchodcov získal dotáciu vo výške 150-tis. eur
Nové zariadenie pre seniorov, ktoré mesto Žiar nad Hronom buduje v priestoroch prístavby biskupského kaštieľa, získalo od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dotáciu vo výške 150.000 eur. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %