Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.12.2018 03:25

Šamorín získal financie na výsadbu stromov


Ilustračná snímka, zdroj (msú)


Mesto Šamorín získalo na základe žiadosti o poskytnutie podpory od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) finančné prostriedky v sume vyše 16-mil. eur na projekt "Podpora biodiverzity prvkami zelenej infraštruktúry v obciach Slovenska – Zelené obce Slovenska".


Financie budú použité na výsadbu nových stromov. Projekt bude realizovaný v jarných mesiacoch roka 2019.       

Ako uvádza samospráva mesta na svojej webovej stránke, finančná podpora bola poskytnutá v zmysle realizačného projektu výsadby mesta Šamorín. "Projekt je zameraný na zachovanie a obnovu biodiverzity a ekosystémov mimo chránených území. Hlavným predmetom podpory je výsadba 87 kusov drevín," špecifikovalo mesto.       

Z tohto počtu má byť 40 kusov stromov vysadených na území mestského cintorína a 47 kusov na území parku Pomlé. Pôjde o sadenice hrabu obyčajného, lipy malolistej, duba letného, čerešne vtáčej a brestu hrabolistého. SAŽP zabezpečí odborníkov na výsadbu.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
V Hlbokom zasadia lipovú rodovú alej
V obci Hlboké v okrese Senica vznikne lipová rodová alej. Občianske združenie (OZ) Prakoreň v spolupráci s obcou pripravuje v mesiaci apríl výsadbu líp. TASR informoval zástupca OZ Prakoreň Kubo Válka.
viac
23.07.2021
SAŽP chce robiť marketingovú kampaň k výmene kotlov v domácnostiach
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce robiť marketingovú kampaň k projektu výmeny kotlov s v domácnostiach. Na obstaranie kampane tak vyhlásila tender.
viac
12.01.2022
Informácie k obnove rodinných domov môžu nájsť záujemcovia na novom webe
Záujemcovia o obnovu rodinných domov z plánu obnovy postupne nájdu všetky potrebné informácie na novom webe www.obnovdom.sk.
viac
18.07.2022
SAŽP chce vysadiť 31 450 stromov v 300 obciach
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce vysadiť 31.450 stromov v 300 obciach. Súťaž na ich obstaranie vyhrala spoločnosť Plantago. Uviedla to hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková. Hodnota zákazky bola vyše 4,3 milióna eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %