Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.06.2017 01:51

Šaliansky jarmok prinesie koncerty a vystúpenia umeleckých súborov


Pozvánka.


Vystúpenia umeleckých súborov z miest, s ktorými má Šaľa družobnú spoluprácu, otvoria tohtoročný Šaliansky jarmok. Konať sa bude 23. a 24. júna a podľa organizátorov prinesie mimoriadne bohatý program.


Hneď v prvý deň sa návštevníci jarmoku môžu tešiť na vystúpenia súborov z českého Telča, z mesta Mohyliv-Podolskyj na Ukrajine, z fínskeho mesta Kuhmo, z Konskieho v Poľsku a z maďarského mesta Oroszlányi. „Vystúpi aj folklórny súbor Detva a dôvod na radosť môžu mať aj priaznivci maďarskej legendárnej rockovej skupiny Republic. Ich koncert si môžu pozrieť 23. júna o 23. hodine,“ informoval člen komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali Miroslav Demín.      

Ako doplnil, v druhý deň jarmoku sa bude zasa konať koncert slovenskej kapely Vidiek. „Ani tento rok nebudú na Šalianskom jarmoku chýbať vystúpenia žiakov našich škôl. V rámci sprievodného programu je v Galérii Focesa pripravená výstava fotografií, burza kníh v mestskej knižnici J. Johanidesa a tvorivé dielne v Dome ľudového bývania,“ dodal Demín.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
16.06.2017
Medzinárodný folklórny festival v Myjave
Už po 58. krát sa v Myjave koná jeden z najväčších folklórnych festivalov.
viac
13.07.2017
Beckov opäť ožije slávnosťami
Aj posledná zabudnutá ulička pod starobylým hradom sa od zajtra do nedele (14. - 16. 7.) premení na rozprávkovú. 
viac
06.12.2017
Mikulášske oslavy v Liptovskom Mikuláši
Traduje sa, že sv. Mikuláš dal trom dievčatám do výbavy tri vrecká zlata, aby ich zachránil pred chudobou a urobil ich šťastnými, pretože sa nemohli vydať, keďže nemali veno. Z tejto povesti sa dostal Mikuláš s mešcami ako patrón hlavného kostola na námestí priamo do mestského erbu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %