Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.12.2018 03:05

Šaštín-Stráže: Primátor a poslanci zložili sľub


Staronový primátor mesta Šaštín-Stráže Jaroslav Suchánek


Staronový primátor mesta Šaštín-Stráže Jaroslav Suchánek zložil na ustanovujúcom zastupiteľstve v pondelok (10. 12.) slávnostný sľub. Spolu s ním tak urobilo všetkých 11 novozvolených poslancov MsZ.


Po slávnostnom úvode nasledovala pracovná časť mestského zastupiteľstva. Primátor si za svojho zástupcu vybral poslanca Vladimíra Sofku. Novozvolení poslanci odhlasovali po dlhšej rozprave primátorovi základný plat s navŕšením o 15 percent. Znamená to, že staronový primátor bude poberať nižší plat ako mal doteraz, keď bolo navŕšenie jeho základného platu o 40 percent. Znamená to, že primátor bude po novom poberať plat 2854 eur, predtým mu prislúchal plat 3427 eur.       

Na zastupiteľstve vystúpili aj starosta moravskej obce Prušánky Lubomír Zahradník a starosta obce Prietržka Peter Flámik. Obaja predstavili spoločný cezhraničný projekt budovania cyklotrasy, na ktorý už bol schválený nenávratný finančný príspevok a projekt by sa mal realizovať v priebehu roku 2019.       

"Máme rozbehnutý projekt cyklotrasy, ktorý je v rámci cezhraničnej spolupráce s obcou Prušánky a obcou Prietržka. Ďalšími dvomi projektmi, ktoré plánujeme v najbližšej dobe riešiť, sú zberný dvor a nové zdravotné stredisko. Čo sa týka cyklotrasy a zdravotného strediska, už sme boli úspešní a boli nám pridelené finančné prostriedky," uviedol pre TASR primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2018
Primátorka A. Turčanová a mestskí poslanci slávnostne zložili sľub
Slávnostným zložením sľubu sa v pondelok opätovne ujala svojej funkcie primátorka Prešova Andrea Turčanová. Kandidovala za koalíciu KDH, OĽaNO a NOVA.
viac
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
08.12.2018
Vysoké Tatry: J. Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora
Svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry v okrese Poprad začal Ján Mokoš (nezávislý) počas uplynulých dní. Mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí už majú za sebou prvé pracovné zasadnutie.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %