Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.09.2016 09:30

S deťmi na kolesách po Liptove


Snímka zdroj: (rl).


Cyklistika je aj medzi deťmi obľúbený šport. Liptáci preto už druhý rok organizujú podujatie športovo-náučného charakteru „S deťmi na kolesách“.


Podujatie sa uskutoční najbližšiu sobotu 17. septembra 2016 v doline obra Čutka v Čutkovskej doline. Trasa v úvodnej časti doliny je dlhá 4 km a je vhodná pre deti, ktoré radi bicyklujú, ale zvládnu ju aj drobci, ktorých rodičia zvezú v cyklosedačke alebo prejdú časť trasy na odrážadle.

Na Liptove pravidelne organizujú podujatia, ktoré motivujú rodiny tráviť časť v prírode a najmä vštepovať deťom vzťah k prírode. Pred rokom úspešne rozbehli projekt „S deťmi na kolesách“, ktorého prvý ročník zorganizovali v Liptovskom Jáne pri Stanišovskej jaskyni.

„Deti sú naša budúcnosť a stráviť s nimi deň na vzduchu, v krásnej doline pri dobrej zábave je najlepšia investícia do ich budúcnosti. Preto sme vytvorili projekt pre rodiny, kde atraktívnou formou nabádame deti k športu. Podujatie má náučno-zábavný charakter, na ktorom sa deti možno i trošku zapotia, ale tiež zaujímavým spôsobom zistia napríklad aj to, aké je dôležité nevyhadzovať odpadky v prírode,“ povedala projekt manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Petra Šuhajdová. Rodičia s deťmi sa môžu od 9:30 ráno registrovať. Organizátori ich vybavia číslom pretekára s hlavou Obra Čutka. Na štvorkilometrovej trase ich čaká 6 stanovíšť plných zábavy a hádaniek, no postačí, aby absolvovali prvé štyri a získajú diplom, darček, sladkú odmenu aj 50 % zľavu do zábavného areálu obra Čutka v tejto doline.

„Záleží nám na tom, aby bolo podujatie pre návštevníkov Liptova aj všetkých záujemcov čo najpríjemnejšie stráveným časom. Zároveň, aby rodičia nemuseli s deťmi prekonávať dlhé trasy na bicykli, pokiaľ sa dostanú do Čutkovskej doliny. Najmä preto sme zabezpečili z hlavných stredísk cestovného ruchu Liptova bezplatnú autobusovú dopravu. Z Tatralandie, Liptovského Mikuláša a z GINO Paradise Bešeňová a späť sa tak zvezú pohodlne autobusom," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Liptov počas predĺženého víkendu láka nielen malých cyklistov s rodinami, ale všetkých, ktorí majú radi tunajšiu prírodu aj sa radi zabavia. Už v piatok sa čistia zjazdovky a ich okolie na Chopku a prevádzkovateľ prisľúbil predstaviť aj desaťročnú víziu horského strediska Jasná. V Liptovskom Jáne bude od štvrtka do soboty počuť motorové píly na podujatí Drevené kráľovstvo. Atraktívny hlavný program s krstom knihy a súťažou v rýchlorezbe je pripravený na sobotné popoludnie.

Viac na www.visitliptov.sk/podujatia.

 

 

 

Autor: (ts - rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Chopok na kolesách
Liptáci pod Chopkom privítajú babie leto na bicykloch, tak ako sa patrí. Bajkovačka v Jasnej 3. 9. 2016 je výborný program pre rodiny s deťmi, horských cyklonadšencov aj profi jazdcov.
viac
26.10.2016
Liptov v znamení dušičiek
Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program.
viac
09.12.2016
Príbeh Vianoc na Liptove
Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %