Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.02.2019 02:05

Rybári, poľovníci a včelári sa stretnú na nitrianskom výstavisku


Ilustračná snímka - plagát


Množstvo noviniek pre rybárov, poľovníkov a včelárov predstaví jubilejný 10. ročník kontraktačno-predajnej výstavy Rybárstvo a Poľovníctvo a 5. ročník predajnej výstavy včelích potrieb a produktov Včelárstvo. Výstavy sa uskutočnia na výstavisku Agrokomplex v Nitre od 22. do 24. februára tohto roka.


Výstava Rybárstvo a Poľovníctvo ponúkne návštevníkom rybárske prúty, krmivo, prehliadku poľovníckeho oblečenia, exkluzívne poľovnícke a športové brokovnice, ale i zberateľské legendy z čias druhej svetovej vojny. "Návštevníci či vyznavači lovu budú mať možnosť pozrieť si a vyskúšať to najnovšie náradie a trendy lovu na najbližšie obdobie. Súčasťou podujatia bude množstvo inštruktáží, ukážok, workshopov a odborných prednášok na aktuálne témy," informoval Martin Lužbeťák z nitrianskeho výstaviska.       

Nielen pre najmenších návštevníkov bude zaujímavé imitovanie zvukov zvierat, simulátor zdolávania sladkovodných rýb, interaktívne lukostrelecké kino a lukostreľba s 3D figurínami zvierat, ukážky drevorezby s poľovníckym motívom či expozícia trofejí zveri s unikátom druhej najsilnejšej trofeje muflóna lesného na svete.       

Cieľom výstavy Včelárstvo je prezentácia včelárstva a všetkých jeho darov, ktorými dokáže človeka obohatiť. V expozícii Slovenského zväzu včelárov budú mať návštevníci príležitosť ochutnať med či degustovať súťažné medoviny. Odborníci poradia budúcim včelárom, ako začať včeláriť a poskytnú im odborné poradenstvo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Trofej muflóna zo zvernice Mrázov je druhou najsilnejšou trofejou na svete
Najlepšie poľovnícke trofeje zo Slovenska i zahraničia, poľovnícku kultúru, históriu a tradície predstavuje poľovnícka výstava Poľovníctvo a príroda, ktorá potrvá do nedele 12. júna na nitrianskom výstavisku.
viac
25.04.2019
Na výstavách Gardenia a Domexpo sa predstavuje takmer 380 vystavovateľov
Takmer 380 vystavovateľov sa prezentuje na tohtoročných jarných výstavách Gardenia a Domexpo, ktoré sa začali vo štvrtok na nitrianskom výstavisku agrokomplexu. Ich súčasťou je Bonsai Gallery, prehliadka profesionálnej bonsajistiky. Výstavy potrvajú do nedele 28. apríla.
viac
21.11.2020
Štátny podnik vyrubil Nitre nájomné za testovanie, poslancov pobúril
Viacerých nitrianskych mestských poslancov rozhorčila zmluva medzi mestom Nitra a štátnym podnikom Agrokomplex – Národné výstavisko. Podľa nej má mesto štátnej firme zaplatiť vyše 29 000 eur za to, že mesto v areáli Agrokomplexu zriadilo počas plošného testovania šesť odberných miest.
viac
29.12.2022
Nitrianska galéria ponúka virtuálne prehliadky svojich výstav
Nitrianska galéria pripravila pre svojich priaznivcov virtuálne 3D prehliadky aktuálnych výstav. Medzi sviatkami si tak môžu z pohodlia domova pozrieť expozície, ktoré sú umiestnené v Reprezentačných sálach i v Galérii mladých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %