Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
03.05.2019 08:55

Ružomberská radnica chce odstrániť čierne skládky, pomôžu aj obyvatelia


Ilustračná snímka (tasr)


Všetky čierne skládky v meste Ružomberok plánuje radnica do leta zlikvidovať. K očiste mestských lokalít prispejú aj obyvatelia, a to tak, že skládku odfotografujú a snímku spolu s označením miesta vložia do príspevku na facebookovej stránke mesta.


„Požiadali sme Ružomberčanov, aby nám pomohli v našej snahe očistiť mesto. Sú to matky s deťmi, dôchodcovia, pracujúci na ceste do práce či študenti idúci do školy, ktorí prechádzajú okolo čiernych skládok v našom meste. Preto ich vyzývame na to, aby nám ich odfotili a poslali,“ povedal pre TASR hovorca primátora mesta Ružomberok Viktor Mydlo.       

Po ukončení nahlasovania vznikne komplexná mapa čiernych skládok. Ružomberská radnica bude následne postihnuté lokality priorizovať. „Určíme si, ktoré z miest potrebujú riešenie čo najskôr. Spravíme aj infografiku s obrázkami čiernych skládok, do ktorej budeme zaznačovať progres likvidácie,“ priblížil hovorca.       

Radnica plánuje nadviazať spoluprácu s obyvateľmi aj pri samotnom odstraňovaní skládok odpadu a čistení. Osloví tiež občianske združenia v meste, aby sa v spolupráci s technickými službami zapojili do upratovania.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Proti čiernym skládkam pomôžu nové fotopasce
Do boja proti čiernym skládkam nasadí liptovskomikulášska a žilinská samospráva fotopasce.
viac
12.08.2019
Čierne skládky treba nahlasovať, apeluje ZMOS, MŽP ich rieši odpadovou politikou
Všímavosť ľudí považuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pri čiernych skládkach za dôležitú. „Včasné odstránenie čiernej skládky je omnoho lacnejšie, ako jej neskoršia, finančne drahá likvidácia s problematickým dokazovaním jej pôvodcu,“ pripomenul hovorca združenia Michal Kaliňák.
viac
10.09.2020
Radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov
Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.
viac
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %