Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.03.2019 12:05

Ružinov pracuje na prvej zóne rezidentského parkovania na Nivách


Rozsiahla rekonštrukcia ulice Mlynské nivy v Bratislave a výstavba priľahlej novej autobusovej stanice napredujú. Snímka (tasr).


Bratislavský Ružinov pracuje na prvej zóne rezidentského parkovania, teda s prednostným parkovaním pre miestnych obyvateľov. Týka sa najstaršieho ružinovského sídliska 500 bytov na Nivách, a to v dôsledku aktuálnych dopravných obmedzení.


Pôjde však len o provizórnu zónu so zjednodušeným rezidentským parkovaním, ktorá nebude zatiaľ riešiť parkovanie pre návštevníkov.       

"Donútili nás k tomu dopravné obmedzenia a silné a oprávnené požiadavky obyvateľov sídliska. Tým, že zaniklo skoro 200 parkovacích miest na Páričkovej ulici, tak je obrovský problém s parkovaním, a chceme vyjsť obyvateľom v ústrety," uviedol pre TASR ružinovský starosta Martin Chren.       

Upozorňuje však na to, že pôjde o zjednodušené rezidentské parkovanie. Povolenie na parkovanie by tak mal dostať každý, kto má v lokalite trvalý pobyt a má auto. Riešiť sa ale nebude parkovanie pre návštevníkov, čo bude skôr na debatu až v rámci celomestskej parkovacej politiky. "Nazvime to provizórna rezidentská zóna, pretože ju riešime naozaj zjednodušene," poznamenal Chren. Na otázku TASR, či má zmysel pustiť sa do provizórneho riešenia, odpovedal starosta kladne. "Samozrejme, že má. A to preto, lebo problémy s parkovaním pre dopravné uzávery, ktorými trpia obyvatelia sídliska 500 bytov, sú obrovské," doplnil.       

Územie je ohraničené Páričkovou, Bazovou, Budovateľskou a Svätoplukovou ulicou. Ale časť je aj na Azovskej a Niťovej ulici, starosta verí, že sa to podarí potiahnuť až k Dulovmu námestiu. Šéf ružinovskej samosprávy odhaduje, že zónu sa podarí spustiť do dvoch mesiacov. "Spracovanie projektu dopravného značenia trvá niekoľko týždňov. Dokážeme byť akční, ale zohnať dobrého dopravného inžiniera, ktorý naprojektuje modré čiary, ktoré musíme kresliť tak, aby ich schválil aj Krajský dopravný inšpektorát, nie je úplne jednoduché," podotkol starosta.       

Mestská časť na svojej webovej stránke zároveň informuje o možnosti parkovania pre minimálne 80 áut na parkovisku na Bazovej ulici, v bývalom areáli mestskej organizácie Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).       

Táto možnosť je však len pre obyvateľov vybraných ulíc, podmienkou je parkovací preukaz. Na jeho vybavenie je potrebný občiansky a technický preukaz, žiadateľ pritom nesmie byť držiteľom vyhradeného parkovania v mestskej časti.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
08.12.2020
Ružinov plánuje na jar 2021 spustiť ďalšie rezidentské zóny
Bratislavský Ružinov plánuje na jar budúceho roka spustiť ďalšie rezidentské parkovacie zóny.
viac
26.07.2022
Mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality
Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina.
viac
03.05.2023
Zvolen sa pripravuje na spustenie zákazu parkovania na chodníkoch
Mesto Zvolen sa pripravuje na spustenie zákazu parkovania na chodníkoch. Povinnosť, ktorá vyplýva zo zákona, zapracovali v dvoch dopravných projektoch, ktoré si dalo mesto v minulosti spracovať. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %