Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.06.2017 03:43

Rozprávková Modra 2017


V tvorivých dielňach si budete môcť vyrobiť vlastnú bábku.


Posledný víkend školského roka bude v Modre už po siedmykrát patriť malému bábkovému festivalu.


Rozprávková Modra sa tradične koná v parku pri jazierku vedľa Kultúrneho domu Ľudovíta Štúra v Modre, v prípade nepriaznivého počasia v Kultúrnom dome Ľudovíta Štúra v Modre.

Na podujatí je charitatívny stánok s výťažkom pre modranské škôlky, kde darcovia za svoj príspevok dostanú dobroty od partnerov a domáce koláče od modranských gazdiniek.

V tvorivých dielňach si môžete urobiť svoju bábku. Pripravený je detský drevený kolotoč a ďalšie atrakcie a hry, Rozprávkovo – stan plný periniek a rozprávok a etná čitáreň. Popoludnia strávite v sprievode flašinetu bábkara Ivana Gontka a Jána Haruštiaka. Viac o podujatí nájdete aj na facebooku v udalosti Rozprávková Modra 2017.

Členka Modranskej Besedy a divadelníčka - bábkarka ochotníčka Agáta Petrakovičová Šikulová pozýva: „Vytiahnite zo skríň rozprávkové kostýmy, príďte v nich medzi nás a zažite s nami popoludnie s maškrtami a rozprávkami!“

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Podujatie finančne podporili Bratislavský samosprávny kraj, Mesto Modra, OOCR Malé Karpaty.

 

Program Rozprávkovej Modry 2017

Sobota 24. 6. 2017

14:30 Dramatický odbor ZUŠ Modra: Ako si mačky kúpili televízor

15:30 Divadlo Agapé: Dúhový autobus

17:00 Hary Teater: Janko Hraško

18:30 Divadlo Žihadlo: Kohútik a sliepočka

 

Nedeľa 25. 6. 2017

15:00 Teatro Carnevalo: Gašparko

16:30 Ivan Gontko a Tyjátr: Herkules alebo dobytie pekla

18:00 Divadlo Chůdadlo (ČR): Drak, Jiří a věž

 

Spolok dobrovoľníkov Modranská Beseda pôsobí v Modre od roku 2001, od roku 2006 aj formálne ako občianske združenie. Jeho členmi sú ľudia z oblasti kultúry, ochrany pamiatok, ekológie, ekonómie a techniky. Hlavným cieľom OZ Modranská Beseda je kultúrno-spoločenská obroda Modry a priľahlých častí. Hlavné činnosti: etnologický a kulturologický výskum, publikačná činnosť, osvetová činnosť, organizácia odborných seminárov, tradičných remeselných jarmokov, kultúrnych festivalov, tradičné bábkové divadlo. Dobrovoľníci z OZ Modranskej Besedy v partnerstve s Cirkevným zborom ECAV na Slovensku Modra obnovujú najstarší slovenský sirotinec, dielo architekta Dušana Jurkoviča. www.modranska-beseda.sk; www.sirotinec.sk

 

 

Autor: (Miriam FUŇOVÁ, Modranská beseda)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
16.06.2017
Medzinárodný folklórny festival v Myjave
Už po 58. krát sa v Myjave koná jeden z najväčších folklórnych festivalov.
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
13.10.2017
Dva fajnové dni v Margecanoch
Viac ako len skvelý gurmánsky zážitok sľubuje posledné z tohtoročnej desiatky najlepších podujatí Košického kraja. Ako jediné jesenné TOP podujatie programu Terra Incognita očakávajú Margecianske fajnoty aj tento rok vysoký záujem a množstvo spokojných návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %