Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.11.2017 02:14

Rozhodnite o najkrajšej obnovenej národnej pamiatke a vyhrajte


V predchádzajúcom ročníku získalo sošku mesto Lučenec za komplexnú obnovu Synangógy v Lučenci so ziskom 3 203 lajkov.


Slovenský plynárenský priemysel, a. s. (SPP) spustil na svojej facebookovej stránke Vaše SPP verejné hlasovanie v súťaži o najkrajšie obnovenú pamiatku.


Víťaz hlasovania získa už po štvrtýkrát na slávnostnom vyhlásení súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka sošku LIKE. Verejnosť môže vyberať svojho favorita z desiatich nominovaných pamiatok. Ich príbehy sú zverejnené na samostatnej webovej stránke http://pamiatkaroka.spp.sk/

Súťaž na sociálnej sieti vznikla na podporu hlavnej súťaže Ministerstva kultúry SR Fénix - Kultúrna pamiatka roka. Už 12 rokov sú jej hlavnými partnermi SPP a Nadácia SPP. Cieľom súťaže je podporovať zodpovedný prístup vlastníkov národných kultúrnych pamiatok a predstaviteľov samosprávy miest a obcí k ochrane kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky. Víťazné pamiatky určí odborná komisia. Výtvarným symbolom a cenou pre víťazov je bronzová socha bájneho vtáka Fénixa a finančná odmena vo výške 8300 eur od partnera súťaže, Nadácie SPP.   

Víťazná pamiatka z facebookového hlasovania bude odmenená na slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2016 v pondelok 27. novembra 2017 za účasti ministra kultúry, akademickej obce, vlastníkov nominovaných pamiatok a partnerov. Pamiatka, ktorá získa najviac lajkov od širokej verejnosti bude odmenená soškou LIKE, ktorú odovzdá generálny riaditeľ SPP Štefan Šabík.

 

Ceny aj pre hlasujúcich

Všetci hlasujúci, ktorí v termíne od 9. novembra do 26. novembra 2017, do 24.00 hod. odovzdajú svoj hlas ktorejkoľvek z nominovaných pamiatok sú automaticky zaradení do žrebovania o zaujímavé ceny od SPP. Až desiati fanúšikovia slovenského kultúrneho dedičstva budú odmenení po skončení verejného hlasovania.

Autor: (SPP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2018
Ministerstvo ocení najlepšie zrekonštruované pamiatky na Slovensku
Ministerstvo kultúry (MK) SR ocení najlepšie zrekonštruované pamiatky na Slovensku. Víťazi súťaže Fénix - Kultúrna pamiatka roka 2017 budú známi na budúci týždeň. TASR o tom informovali z rezortu kultúry.
viac
03.11.2021
Obnovené pamiatky môžu súťažiť o Fénixa
Ministerstvo kultúry ocení najlepšie obnovené či zrekonštruované pamiatky. Ich majitelia sa môžu so svojimi projektmi prihlásiť do celoštátnej súťaže Kultúrna pamiatka roka - Fénix. Informovali o tom z rezortu kultúry.
viac
18.03.2023
Kultúrna pamiatka roka - 16. ročník súťaže Fénix
Nadácia SPP spustila online hlasovanie o najkrajšie obnovenú kultúrnu pamiatku, do ktorého sa môže zapojiť verejnosť.
viac
10.05.2023
Kultúrna pamiatka roka spoznala svojich víťazov
Kultúrnymi pamiatkami roka a držiteľmi ceny Fénix sa v rámci 16. ročníka súťaže stali Kostol sv. Jána Krstiteľa v Liptovskom Jáne, Meštiansky dom číslo 12 na Námestí SNP v Banskej Bystrici a mestská veža v Brezne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %