Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.04.2019 04:30

Rezort školstva otvorí trh s učebnicami, tvrdí M. Lubyová


Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. Snímka zdroj: Parlamentné listy


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR otvorí trh s učebnicami. Uviedla to ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS). Rezort školstva chce po učebnici prvouky pristúpiť k otvoreniu trhu aj pre učebnice matematiky.


"Keďže máme dlhodobo od vyučujúcich signály, že nie sú spokojní s tými učebnicami, ktoré sú na trhu a hlavne chceli by mať väčší výber," priblížila dôvody otvorenia trhu s učebnicami šéfka rezortu školstva. Podľa jej slov aj preto ministerstvo zverejnilo informáciu o tom, že v budúcnosti sa bude robiť verejné obstarávanie na učebnice matematiky.

"Zverejnili sme ju vopred práve preto, aby všetci tí, ktorí už majú nejaké návrhy učebníc alebo chcú ich pripraviť, vedeli o tom, že máme tento zámer, aby sa mohli tohto procesu zúčastniť," poznamenala Lubyová. Ako doplnila, výsledkom bude to, že školy budú mať oveľa väčší výber medzi učebnicami a učitelia si budú môcť vybrať takú učebnicu, ktorá sa čo najviac hodí ich vyučovacím metódam a potrebám danej školy.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2018
Ministerstvo školstva má novú organizačnú štruktúru
Nová organizačná štruktúra ministerstva má zabezpečiť efektívnejší chod rezortu a znížiť počty administratívnych zamestnancov. Kritici reformy však hovoria o oslabení analytických schopností rezortu.
viac
02.09.2019
M. Lubyová: Príspevok na obedy vnímame pozitívne, je to integračné opatrenie
Príspevok na obedy, ktorý bude od začiatku septembra platiť aj pre všetkých žiakov základných škôl, vníma rezort školstva pozitívne, pretože ide o opatrenie, ktoré je integračné a pomôže najmä ľuďom zo sociálne znevýhodneného prostredia.
viac
31.03.2020
Rezort školstva rokuje s vydavateľmi o uvoľnení licencií na digitálne učebnice
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rokuje s vydavateľmi o tom, aby sprístupnili všetky digitálne učebnice, na ktoré má udelenú licenciu. Zdarma by ich tak mohli používať nielen učitelia, ale aj rodičia a žiaci. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.
viac
16.06.2021
Otvorený trh dáva školám možnosť výberu učebníc, ktoré potrebujú
Ministerstvo školstva pokračuje v otváraní trhu s učebnicami. Učebnice sa už nebudú vyberať podľa centralizovanej politiky, ale každá škola si slobodne zadováži presne tie tituly, ktoré pre svojich žiakov potrebuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %