Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.08.2017 12:07

Rekonštrukcia v žilinskej MiniZOO prinesie zvieratám väčší komfort


Klietky budú odkanalizované.


Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať zvieratá väčší komfort.


V súčasnom období sa rekonštruujú priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá v žilinskej MiniZOO. Odkanalizujú sa klietky, ktoré tiež prebehnú rekonštrukciou, upraví sa interiér objektov, kde žijú zvieratká. Rovnako sa pristúpi aj k rekultivácii interiéru a vonkajších priestorov, kde sa v letných mesiacoch zdržiava napríklad dikobraz, opice alebo suchozemské korytnačky.

Raritou sú opice, ktoré sa voľne pohybujú po stromoch a areáli MiniZOO, neutečú a dajú sa na slovo privolať chovateľom. Od septembra tak budú mať zvieratá väčší komfort pre svoj život, čo určite ocenia mnohé deti, ktoré ich chov majú ako svoj koníček.

V MiniZOO sa v súčasnosti chovajú opice, dikobrazy, nutrie, nosáľ červený, skunky, fretky, africké prasiatka, exotické sliepočky, vtáky a iné druhy zvierat.

Mesto Žilina sa snaží aj takýmto spôsobom podporovať záujmové aktivity detí a prispieva k efektívnemu využitiu ich voľného času.

Viac informácií o MiniZOO nájdete na http://www.minizoozilina.sk/ .

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
06.06.2019
Počas letných prázdnin pripravilo CVČ Kuzmányho pre deti zaujímavé aktivity
Centrum voľného času na Kuzmányho ulici, ktorého zriaďovateľom je mesto Žilina, si pre deti a mládež pripravilo počas letných prázdnin širokú ponuku letných táborov.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %