Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.04.2018 12:00

Rekonštrukcia pochodu na Trnavskom mýte sa blíži k poslednej fáze


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavský kuriér


Hlavné mesto v spolupráci s developerskou spoločnosťou Immocap Group a. s. pokračuje v rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte podľa plánu.


 V najbližších dňoch sa vydaním rozhodnutia stavebného úradu sprístupnia verejnosti doteraz uzavreté časti podchodu a naopak, tie doteraz otvorené, sa pre potreby rekonštrukcie dočasne uzatvoria.Ide o poslednú fázu rekonštrukcie a Bratislavčania sa čo nevidieť dočkajú moderného, bezpečného a bezbariérového podchodu.

 „Teším ma, že rekonštrukcia podchodu ide podľa plánu a tiež, že podchod, ktorý bol tak dlho v dezolátnom stave, naberá nové kontúry. Tento nový verejný priestor bude poskytovať okrem funkcie dôležitého prestupného uzla aj možnosť využívania služieb, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou podchodov vo vyspelých krajinách,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 Už 8. apríla bude môcť cestujúca verejnosť využívať vstupy do pochodov, ktoré boli z dôvodu rekonštrukcie a bezpečnosti uzavreté. Ide o Nástupište č.1, Nástupište č.2 a vstup do podchodu č.1 zo strany Novej tržnice. Týmto sa podľa plánov končí dôležitá časť revitalizácie podchodu.

 „Sme radi, že revitalizačné práce pokračujú v súlade s harmonogramom a môžeme pristúpiť k ďalšej fáze obnovy podchodu na Trnavskom mýte. Bratislavčania budú mať čoskoro moderný, bezpečný a bezbariérový podchod na úrovni európskych metropol,“ povedal Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s.

Práce v podchode si tak budú vyžadovať nové dočasné obmedzenia, o ktorých bude verejnosť informovaná z prehľadnej infografiky umiestnenej v rámci Trnavského mýta. Deň po sprístupnení nových častí podchodu, čiže 9. apríla, sa dočasne uzatvára Nástupište č.3, vstup do podchodu č. 2 (Istropolis), vstup č.3 (Vajnorská) a vstup č.4 (CENTRAL).

 Aj v tejto fáze obmedzení je cieľom zabezpečiť najväčšiu možnú mieru bezpečnosti. Preto boli vybrané alternatívne trasy, na ktorých sa zhodli odborníci z dopravy, Dopravného podniku Bratislavy, Mestskej polície a Krajského dopravného inšpektorátu. Trasy boli zároveň odsúhlasené Operatívnou komisiou pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení magistrátu. Hlavné mesto spolu s investorom Immocap Group, a.s. opätovne prosia občanov, aby s ohľadom na svoju vlastnú bezpečnosť využívali alternatívne trasy.

 Bližšie informácie, ako aj alternatívne trasy, nájdete na webovej stránke hlavného mesta a na webovej stránke www.trnavskemyto.sk.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2017
Začala sa revitalizácia podchodu na Trnavskom mýte
Náklady, ktoré vynaloží Immocap na revitalizáciu podchodu dosiahnu 2,5 mil. eur, hlavné mesto investuje 1,2 mil. eur. V lete 2018 tak po rokoch chátrania budú mať Bratislavčania moderný kultivovaný podchod na úrovni európskych metropol.
viac
07.10.2018
Podchodom Trnavské mýto prešlo za prvý mesiac od otvorenia milión ľudí
Po rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte si Bratislavčania už naplno užívajú moderný a plne funkčný podchod s obchodmi a službami. Svedčí o tom aj fakt, že podchodom za prvý mesiac od znovuotvorenia prešlo už milión ľudí.
viac
14.05.2020
Prešov sa pripravuje na výmenu hydroizolácie nad predstaničným podchodom
Mesto Prešov si dalo vypracovať realizačnú projektovú dokumentáciu k hydroizolácii podchodu na Masarykovej ulici, ktorá spôsobuje priesaky vody do zrekonštruovaného predstaničného priestoru. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
10.06.2023
Park na Račianskom mýte sa dočká komplexnej rekonštrukcie
Park na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste sa po rokoch dočká komplexnej rekonštrukcie. Práce sa majú začať v pondelok (12. 6.), trvať by mali zhruba šesť mesiacov. Náklady by mali dosiahnuť 1,38 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %